havadurum

Hisarlı Ahmet'in Anısına Özel Sempozyum ve Konser Kütahya'da Gerçekleştirilecek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi dekan vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen ile birlikte, Hisarlı Ahmet'i anma ve 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu basın tanıtım konseri ve dinletisine katıldı.

1378

Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan "Hafıza Mekân ve Müzik" temalı 14. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu için geri sayım başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi dekan vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen ve üniversite genel sekreteri Oğuz Ünal, etkinliğin basın tanıtım konseri ve dinletisine katıldı.

Hisarlı Ahmet’in Anısına Saygı Duruşu

Etkinlik, Güzel Sanatlar Derneği başkanı Mustafa Kemal Altınsoy'un açılış konuşmasıyla başladı. Sempozyum düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Hisarlı Ahmet’in anısına saygı duruşlarını ileterek katılımcılara hitap etti.

Sempozyumun Detayları Açıklandı

Sempozyum, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği ile üniversite Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı'nın yürütücülüğünde, birçok paydaş kurumun destekleriyle 23-26 Mayıs tarihleri arasında Kütahya'da gerçekleştirilecek. "Hafıza Mekân ve Müzik" teması altında düzenlenecek olan etkinlik, sanatseverleri bir araya getirerek Hisarlı Ahmet'in ölüm yıl dönümünde unutulmaz bir anı yaratmayı hedefliyor.

Üst Düzey Katılımcılar ve Konuşmacılar Eşliğinde Unutulmaz Anlar

Sempozyum kapsamında düzenlenecek paneller, seminerler ve konserlerle birlikte katılımcılar, müzik ve sahne sanatlarının derinliklerine inme fırsatı bulacaklar. Özellikle ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nun etkinliğe katılımı, sempozyuma olan önemi bir kez daha vurguluyor.

Kütahya, Sanatın Kalbinde Buluşuyor

Hisarlı Ahmet'i anma ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen sempozyum, Kütahya'yı sanatın kalbinde bir buluşma noktasına dönüştürecek. Sanatseverler, müzikseverler ve akademisyenlerin bir araya geldiği etkinlik, şehre kültürel anlamda önemli bir katkı sağlayacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş