Hiperbarik Tıp Ünitesi hizmete girdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkiye’nin GATA ve Çapa’dan sonra 3’ncü olma özelliğine sahip Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi’nin açılışı törenle yapıldı.

541
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne KOÇ Grubunun destekleriyle geçtiğimiz yıl 500 bin liraya satın alınan basınç odası, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi”nin açılışıyla birlikte hizmete girdi.
 
Açılış törenine Çanakkale Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Çanakkale Belediye Başkan Vekili CHP’li Av. Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı CHP’li Dr. Ömer Faruk Mutan,  ÇOMÜ Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başkahemi Doç. Dr. Murat Coşar daire müdürleri, akademisyenler ve hastane personeli katıldı. Hastanenin zemin katında oluşturulan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi protokol üyelerinin kurdelayı kesmesi ardından hizmete açıldı.
 
Ünite sorumlusu Uzm. Dr. Selva Zeren, protokol üyelerini üniteyle bilgi verdi. Ardından da hep birlikte basınç odasına girerek içeride uygulanacak tedavileri anlattı. Zeren, ünitenin özellikle, karbon monoksit zehirlenmesi, inme, işitme ve görme kaybı, vurgun başta olmak üzere şeker hastalarının iyileşmeyen yaralanın tedavisinde önemli rol oynayacağını anlattı.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kuru dalış odası olarak da bilinen basınç odasının GATA ve Çapa’dan sonra Türkiye’de 3’ncü olduğunu söyledi.
 
Öte yandan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne ek olarak yapılan, zemin katında poliklinikler v kemotarapi ünitesi, üst katında ise fizik tedavi ünitesi, hasta odaları, öğrenci staj eğitim sınıfı ile doktor ve hemşire odalarının bulunduğu binanın da açılışı yapıldı.
Paylaş