Heyelan köyü yerinden oynatıyor

Merkeze bağlı Erenköy yakınlarında meydana gelen heyelan Güzelyalı’da da etkili oldu. Erenköy beldesi yakınlarında başlayan heyelan Güzelyalı’ya kadar ilerledi.

1684
Heyelan nedeniyle Güzelyalı halkı tedirgin olurken, geçmişte de defalarca yüzeysel akma ve kaymalara sahne olan Güzelyalı girişinde yine ciddi hareketlenme izlendiğini belirten TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Çanakkale İl Temsilcisi Ali Aygün, gerekli tüm önlemlerin acilen alınması gerektiğini söyledi.
 
Geçmişte yıllarda meydana gelen büyük yangın sonrası, ormanlık alanın yok olmasıyla başlayan tehlike kendini artık iyice göstermeye başladı. 2012’de yağışların yoğun olması, 2013’te de halen devam etmesi heyelan riskini gerçeğe dönüştürdü. Erenköy yolunun da göçmesine neden olan heyelan, Çanakkale’nin gözde tatil köyünü tehdit ediyor.
 
Yağışlı havalarda adeta çamur deryasına dönen Güzelyalı’da, evlerin zemin katlarının kullanılamaz hale geldiğini de belirten vatandaşlar; heyelan tehlikesiyle birlikte önemli hasarlar meydana gelmesinden de korkuyorlar. Özellikle Güzelyalı girişinin bozulmasına neden olan heyelanla ilgili gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekiyor.
 
Erenköy beldesi yakınlarında başlayan heyelan Güzelyalı’ya kadar ilerledi. Heyelan nedeniyle Güzelyalı halkı tedirgin olurken, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Çanakkale İl Temsilcisi Ali Aygün konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Geçmişte de defalarca yüzeysel akma ve kaymalara sahne olan Güzelyalı girişinde yine ciddi hareketlenme izlendiğini belirten Aygün, gerekli tüm önlemlerin acilen alınması gerektiğini belirterek; “Yakın zamanda sık sık konu olan ERENKÖY yolundaki akma ve kaymalar, büyük bir kitlesel hareket ile yolu tamamen ortadan kaldırdı. Benzer akma-kayma belirtileri şu sıralar Güzelyalı köyünde de başladı. Geçmişte de defalarca yüzeysel akma ve kaymalara sahne olan Güzelyalı girişinde yine ciddi hareketlenme izleniyor. Yollarda derin çatlakları, yer yer 40-50 cm. oturmaları, bazı evlerin girişlerinde çökmeleri yerinde görmek mümkün. Bu işaretler Erenköy örneğinde olduğu gibi, çok daha büyük bir hareketin habercisi olabilir. Bu durumda pekçok ev ciddi zarar görebilir. Jeofizik Mühendisleri Odası olarak yetkililere her türlü teknik desteği vermeye hazırız. Konunun ivedilikle ve titizlikle ele alınması gerekir. Gerekli tüm önlemlerin acilen alınması gerekir” dedi.
Paylaş