havadurum

Hametan Krem Yüze Sürülür mü? Cilt Bakımında Mucizevi Etkileri!

Hametan krem, cilt yaralanmaları, yanıklar, pişikler, sivilceler ve çatlaklar gibi pek çok cilt problemine iyi gelen bitkisel bir kremdir. Peki, hametan krem yüze sürülür mü? Hametan krem cilde nasıl uygulanır? Hametan krem faydaları nelerdir? İşte merak edilenler…

36512

Hametan krem, yüzdeki küçük yaralar, çatlaklar ve tahrişler gibi problemlerde kullanılabiliyor. Hametan krem yüz dahil vücudun bütün bölgelerinde kullanılabilir. Yüze sürüldüğünde ince tabaka sürmeniz yeterlidir. Hametan krem makyaj yapmadan önce yüze sürülürse makyajın daha kalıcı olmasını sağlar. Cilt bakımı amacıyla da yüze sürüldüğünde nemlendirici etkide bulunur. Cildi onaran, yenileyen ve renk tonunu eşitleyebilen hametan yüz cildine canlılık verir. Peki, hametan krem ne işe yarar? Hametan krem nasıl kullanılır? Hametan krem faydaları nelerdir? İşte merak edilenler…

Hametan Krem Nedir?

Hametan krem, etken maddesi hamamelis virginiana olan bir deri ürünüdür. Hamamelis virginiana, cadı fındığı olarak da bilinen bir bitkidir. Bu bitki, astrenjan (doku büzücü), lokal hemostatik (kanamayı durdurucu) ve antiinflamatuvar (iltihap giderici) etkileriyle cilt yaralanmalarının tedavisinde kullanılır. Hametan krem, eczanelerde reçetesiz olarak satılan bir üründür. Krem ve pomad (merhem) formları mevcuttur. Krem formu daha az yağlı ve daha hafif bir yapıya sahiptir. Pomad formu ise daha yoğun ve daha derinlemesine etkilidir.

Hametan Krem Yüze Sürülür mü?

Hametan krem, yüz dahil vücudun bütün bölgelerinde kullanılabilir. Yüze sürüldüğünde ince tabaka sürmeniz yeterlidir. Hametan krem makyaj yapmadan önce yüze sürülürse makyajın daha kalıcı olmasını sağlar. Cilt bakımı amacıyla da yüze sürüldüğünde nemlendirici etkide bulunur. Cildi onaran, yenileyen ve renk tonunu eşitleyebilen hametan yüz cildine canlılık verir. Ancak hametan kremi yüzünüze sürmeden önce alerjik bir reaksiyon olup olmadığını test etmeniz önerilir. Bunun için küçük bir miktar kreminizi bileğinizin iç kısmına sürün ve 24 saat bekleyin. Eğer cildinizde kaşıntı, kızarıklık veya şişlik gibi belirtiler oluşursa hametan kremi kullanmayın.

Hametan Krem Faydaları Nelerdir?

Hametan krem, ciltte oluşan pek çok problemi iyileştirmeye yardımcı olur. Hametan kremin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Ciltteki küçük yaralar, çatlaklar ve tahrişler gibi problemleri tedavi eder.
  • Sivilce ve aknelerin kurumasını ve izlerinin geçmesini sağlar.
  • Birinci ve ikinci derece yanıklarda ve güneş yanıklarında ağrıyı hafifletir ve iyileşmeyi hızlandırır.
  • Emziren annelerde meme ucu çatlaklarının bakımını yapar.
  • Kilo verme veya doğum sonrası oluşan vücut çatlaklarının azalmasına yardımcı olur.
  • Böcek veya sinek ısırıklarında kaşıntıyı ve şişliği alır.
  • Kurumuş veya çatlamış ayaklara nem verir ve topuk çatlaklarını önler.
  • Cilt lekelerini giderir ve cilt tonunu eşitler.
  • Cildi nemlendirir, canlandırır ve parlaklık verir. (Şerife Turhanlı)
Paylaş