havadurum

Gönüllü klinikler yangından etkilenen hayvanlar için zamanla yarışıyor

Çanakkale Merkez'de bulunan tüm özel klinikler, yangından zarar gören hayvanlar için canla başla çalışıyor. Bu kliniklere getirilen hayvanlar, ücretisz olarak sağlık hizmetinden yararlanıyor. Yangında zarar gören hayvanlar için açıklamada bulunan Çanakkale Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, "Şuan için yangın kontrol altına alınmış gözüküyor. Yangından etkilenen bölgelere girilmeye başlandıkça yaban hayvanları daha fazla tespit edilmeye başlanacak" dedi.

380

Kızılkeçili köyü yakınlarında Pazar günü (16 Temmuz) saat 16.31'de başlayan yangına müdahale gün doğumuyla helikopter ve uçaklarla yoğunlaştı. Ekipler, havadan ve karadan yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. 37 saattir devam eden orman yangınında; yangından etkilenen hayvanlar için Veteriner Hekimleri Odası, kliniklerde ücretsiz sağlık hizmeti verileceğini açıklamıştı. Çanakkale Merkez'de bulunan pet ve büyükbaş üzerine çalışan bütün klinikler bu kampanyaya destek veriyor.

"Gerekli durumlarda hayvanları özel kliniklerin imkanlarından da yararlanabilmeleri için kampanya başlattık"

Konula ilgili detayları paylaşan Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, "Klinik sahipleriyle birebir görüştüm. Bölgede yaban hayatıyla ilgili çalışmaları sürdüren kurul, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile koordinasyon kurduk. Bölgede etkilenen yaban hayvanları, ev hayvanları ve çiftlik hayvanları, Belediye ekiplerine ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ulaşıyorlar. 112'e ihbar geldiğinde hayvanın cinsi ve yerine göre önce Doğa Korumaya öncelikle bilgi veriyor. Kurumun veteriner hekimleri, ilk müdahale için hayvanları teslim alıyorlar. Gerekli durumlarda hayvanları özel kliniklerin imkanlarından da yararlanabilmeleri için kampanya başlattık" diye belirtti.

"Gönüllülerde kliniklere yangından etkilenmiş hayvanları getirdiklerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekler"

Yangından zarar gören hayvanlar için kolları sıvayan gönüllüler ve derneklerle ilgili ise Bozkurt, "Hayvan hakları dernekleri ve gönüllüler de; gönüllüler bireysel ve dernekler üzerinden çeşitli faaliyetlere katılıyorlar. Eğer kliniklere bu bölgede etkilenmiş hayvanları getirirlerse ücretsiz şekilde sağlık hizmeti alabilecekler. Hangi kliniğe gittiklerinin bir önemi yok. Ancak şuna dikkat etmeye çalışıyoruz; kliniklerin kapasitesinin üzerinde bir yoğunluk olmaması adına mümkün olduğunca farklı kliniklere yönlendirilmesi için görüşmeler yaptık. Şuan için yangın kontrol altına alınmış gözüküyor. Yangından etkilenen bölgelere girilmeye başlandıkça yaban hayvanları daha fazla tespit edilmeye başlanacak" dedi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş