Gider; "Çanakkale'ye 117 hekim kadrosu tahsis edilmiştir"

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atama kurasının ardından Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale'ye 117 hekim kadrosunun tahsis edildiğini açıkladı.

990
Sağlık Bakanlığı tarafından 112'inci Devlet Hizmet Yükümlülüğü Atama Kurasında Çanakkale'ye 8'i uzman 109'u pratisyen olmak üzere 117 hekim kadrosunun tahsis edildiğini açıklayan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale'deki ihtiyaç durumuna göre 117 hekimin atandığını dile getirerek; "Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne; 1 Adli Tıp Uzmanı, 1 Algoloji Uzmanı, 1 Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı, 1 Tıbbi Onkoloji Uzmanı, 1 Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı ile 10 Pratisyen Hekim. Ezine Devlet Hastanesi'ne 1 Göz Hastalıkları Uzmanı ile 8 Pratisyen Hekim, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 1 Pratisyen Hekim. Çan Devlet Hastanesi'ne 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve 10 Pratisyen hekim, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 1 Pratisyen Hekim. Gökçeada Devlet Hastanesi'ne 1 İç Hastalıkları Uzmanı ile 5 Pratisyen Hekim, Biga Devlet Hastanesi'ne 10, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 2 Pratisyen Hekim. Ayvacık Devlet Hastanesi'ne 5, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 3 Pratisyen Hekim. Bayramiç Devlet Hastanesi'ne 5, Toplum Sağlığı Merkezi'ne 1 Pratisyen Hekim. Lapseki Devlet Hastanesi'ne 5, Toplum Sağlığı Merkezi'ne 1 Pratisyen Hekim. Eceabat İlçe Devlet Hastanesi'ne 4, Toplum Sağlığı Merkezi'ne 2 Pratisyen Hekim. Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi'ne 10, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 1 Pratisyen Hekim. Yenice Devlet Hastanesi'ne 5, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 1 Pratisyen Hekim. Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi'ne 1 Pratisyen Hekim. Çanakkale İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi'ne 4 Pratisyen Hekim. Çanakkale Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na 4 Pratisyen Hekim. Merkez, Gelibolu, Gökçeada ve Ezine İlçelerinde Bulunan Askeri Birliklerin Emrine Toplam 10 Pratisyen Hekim olmak üzere toplam 117 hekim kadrosu tahsis edilmiştir" şeklinde konuştu.

"117 hekimin tahsis edilmesi sadece bir adım"

8'i uzman olmak üzere pratisyen hekimlerle beraber toplamda 117 hekimin Çanakkale'ye atamasının gerçekleştiğini ifade eden Ak Partili Gider; "Şehrimizin eksiği ve vatandaşın talebi ne doğrultudaysa, bunları yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Çanakkale için kurduğumuz hayaller çok daha büyük. 117 hekimin tahsis edilmesi sadece bir adım. Niyetimiz, özel ihtisas alanlarında da Çanakkale'de çok geniş bir hekim kadrosuna sahip olmak. Bu doğrultuda, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 117 hekim, Çanakkale halkımıza hayırlı olsun" dedi.
(Duygu Yılmaz)
Paylaş