Gelibolu’ya tarihi Vergi Dairesi

Tarihi bir binanın restore edilerek hizmete alınmasıyla, Gelibolu yeni vergi dairesi hizmete girdi. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ve Vali Tuna’nın da hazır bulunduğu açılışa, sivil ve askeri erkanla Gelibolulu’lar da büyük ilgi gösterdi.

585
Ağbal, Gelibolu`da, Gazi Süleyman Paşa Mahallesi Hükümet Binası yanında yapımı tamamlanan hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde, hizmet binalarının kalitelerinin, çalışma koşullarının artırılmasının hükümetin öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Hizmet binasının planlaması, iç dizaynı ve seçilen renklerinin çok güzel olduğunu ifade eden Ağbal, devletin vatandaşlardan topladığı vergileri onların ihtiyaç duyduğu alanlarda harcadığını bildirdi. Toplanan vergilerin vatandaşın hizmetinde ve ihtiyaçlarında kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Ağbal, ortaya konulan ekonomik politika ve maliye politikalarında toplanan her kuruş verginin doğrudan doğruya vatandaşın öncelikleri noktasında hassasiyetle kullanıldığını kaydetti.
 
Ağbal, şöyle konuştu: ``Başta sağlık, eğitim ve altyapı yatırımları olmak üzere 2002 yılından bu tarafa çok önemli mesafeler kaydedildi. Geldiğimiz noktada vatandaşımız, sağlık hizmetlerine daha iyi ulaşabilmekte. Belki de dünyanın en cömert sağlık hizmetlerinden istifade etmektedir. Aynı şekilde toplanan vergilerle altyapılar olsun, ulaştırma yatırımları olsun, pek çok alanda vatandaşımızın hizmetine sunulmaktadır. Vatandaş vergisini ödediğinde bunların nerede kullanıldığını öğrenmek ister, buna önem verir. 2002 yılında vatandaştan toplanan 100 liralık verginin 87 lirasını biz faize veriyorduk. Geri kalan 13 lirasını da yapılan hizmetlere ayırıyoruz. 2002 yılının öncesinde vatandaşa yaşatılan sıkıntının ardında yılların birikmiş kamu borçları ve bunların birikmiş faiz borçları da vardı.``
 
Tuna; “Gelibolu Çanakkale’nin incisi”
Vali Güngör Azim Tuna da Çanakkale`nin Türkiye`nin en batısında, içinden boğaz geçen, bozulmamış doğası, 671 kilometrelik temiz kıyıları, 11 ilçesiyle keşfedilmeyi bekleyen bir yer olduğunu belirterek, kentin, yaklaşık 5 bin yıllık geçmişinde kültürel, tarihsel, mitolojik birçok zenginliği içinde barındıran ülkenin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Gelibolu`nun da Çanakkale`nin incisi olduğunu vurgulayan Tuna, vatandaşa daha iyi koşullarda hizmet sunmak amacıyla yapılan vergi dairesinin yeni hizmet binasının açılışında bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar ise mükelleflerin modern koşullarda daha kaliteli hizmet alabilmesi amacıyla yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
 
Daha sonra, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal, Vali Güngör Azim Tuna, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, Çanakkale Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğru, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hizmet binasının açılışı birlikte yaptı.
Paylaş