havadurum

Galatasaray Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu! Halil Umut Meler’in Derbi Kariyeri!

Galatasaray Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu! Süper Lig’in 9. haftasında oynanacak olan dev maçta Halil Umut Meler görev alacak. Halil Umut Meler kimdir, nereli ve kaç yaşında? Halil Umut Meler’in derbi kariyeri nasıldır? Tüm soruların cevabı bu yazıda.

1534

Süper Lig’in 9. haftasında Türk futbolunun en büyük rekabetlerinden biri olan Galatasaray Beşiktaş derbisi oynanacak. 21 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de RAMS Park’ta yapılacak olan mücadelede, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Peki, Halil Umut Meler kimdir, nereli ve kaç yaşında? Halil Umut Meler’in derbi kariyeri nasıldır? İşte bu konuyla ilgili merak edilenler…

Halil Umut Meler Kimdir?

Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986 yılında İzmir’in Selçuk ilçesinde dünyaya geldi. Futbol hakemliğine 2004 yılında başlayan Meler, 2017 yılından bu yana FIFA kokartı takmaktadır. Halil Umut Meler, Süper Lig’de ilk maçını 18 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Başakşehir-Akhisarspor maçıyla yönetti. Halil Umut Meler, Avrupa’da ise ilk maçını 29 Haziran 2017 tarihinde UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda FK Vojvodina-MFK Ružomberok maçıyla yönetti.

Halil Umut Meler, kariyerinde birçok önemli maça imza attı. Meler, 2018 yılında UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali, TFF 2. Lig Playoff finali ve TFF Süper Kupa maçlarında düdük çaldı123. Ayrıca Meler, 2019 yılında UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında ve UEFA Uluslar Ligi’nde de görev aldı. Halil Umut Meler, şu ana kadar Süper Lig’de 106 maç yönetti.

Halil Umut Meler’in Derbi Kariyeri

Halil Umut Meler, kariyerinde daha önce bir kez Galatasaray Beşiktaş derbisinde görev yaptı. Bu maç, 27 Ocak 2019 tarihinde Vodafone Park’ta oynanan ve Beşiktaş’ın 1-0 kazandığı karşılaşmaydı. Bu maçta Meler, iki takıma da birer kırmızı kart gösterdi. Galatasaray’dan Fernando Muslera ve Beşiktaş’tan Ricardo Quaresma, ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

Halil Umut Meler, ayrıca Fenerbahçe ile oynanan iki derbide de düdük çaldı. Bunlardan ilki, 25 Şubat 2018 tarihinde Ülker Stadyumu’nda oynanan ve Fenerbahçe’nin 3-0 kazandığı maçtı. Bu maçta Meler, Galatasaray’dan Garry Rodrigues’e kırmızı kart gösterdi. Diğer maç ise, 28 Nisan 2019 tarihinde Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan ve 1-1 berabere biten maçtı. Bu maçta Meler, iki takıma da birer sarı kart gösterdi.

Galatasaray Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu! Süper Lig’in 9. haftasında oynanacak olan dev maçta Halil Umut Meler görev alacak. Halil Umut Meler, 1986 doğumlu FIFA kokartlı bir hakemdir. Halil Umut Meler, kariyerinde birçok önemli maça imza attı. Halil Umut Meler, daha önce bir kez Galatasaray Beşiktaş derbisinde görev yaptı. Bu maçta iki takıma da birer kırmızı kart gösterdi. Halil Umut Meler, ayrıca Fenerbahçe ile oynanan iki derbide de düdük çaldı. (Haber Merkezi)

Paylaş