havadurum

Fenerbahçe’nin Yeni Transferi Rade Krunic Kimdir? Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe, Milan’dan Rade Krunic’i kiraladı. Peki, yeni transfer kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte, Rade Krunic’in hayatı ve kariyeri hakkında bilmeniz gerekenler.

1826

Fenerbahçe, Milan’dan Rade Krunic’i kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı-lacivertli taraftarlar, yeni transferleri hakkında merak ettikleri soruların yanıtlarını arıyor. Peki, Rade Krunic kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? İşte, Rade Krunic’in hayatı ve kariyeri hakkında bilmeniz gerekenler.

Rade Krunic Kimdir?

Rade Krunic, 7 Ekim 1993 yılında Bosna Hersek’in Foča kentinde doğdu. Orta saha mevkiinde görev alan Bosnalı millî futbolcu, Serie A ekibi Milan’da forma giymektedir. Profesyonel kariyerine Sutjeska Foča’da başlayan Krunic, 2013 yılında Donji Srem’e katıldı. 2014 yılında Hellas Verona’ya transfer oldu ve aynı yıl içinde Donji Srem’e geri kiralandı. 2015’te Borac Čačak’a transfer oldu. Aynı yılın ilerleyen günlerinde Krunic, Empoli ile sözleşme imzaladı. Burada dört sezon boyunca forma giydi ve 2019 yılında 8,6 milyon Avro bonservis ücreti karşılığında AC Milan’a transfer oldu1. Milan’da 94 maçta bir gol ve 10 asistlik performans sergileyen Krunic, bu sezon 19 maçta forma giydi.

Rade Krunic Kaç Yaşında?

Rade Krunic, 30 yaşındadır. 7 Ekim 1993 yılında doğan Krunic, 2024 yılında 31 yaşına girecektir.

Rade Krunic Hangi Mevkide Oynuyor?

Rade Krunic, orta saha mevkiinde oynayabilen çok yönlü bir futbolcudur. Baş mevkisi ön libero olan Krunic, merkez orta saha ve on numara pozisyonlarında da görev yapabilmektedir2. Krunic, hem savunmada hem de hücumda etkili olabilen, topu iyi dağıtan, çalışkan ve dinamik bir oyuncu olarak tanınmaktadır.

Rade Krunic’in Millî Takım Kariyeri

Rade Krunic, Bosna Hersek’in eski bir genç millî futbolcusudur. U-21 takımıyla 8 maçta forma giyen Krunic, 2016 yılında A millî takıma yükseldi3. O tarihten bu yana 32 kez milli formayı giyen Krunic, 4 gol kaydetti. Krunic, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde Bosna Hersek’in en önemli oyuncularından biri oldu. Krunic, 6 maçta 3 gol atarak takımının en golcü ismi oldu.

Rade Krunic’in Fenerbahçe’ye Transferi

Fenerbahçe, Milan’dan Rade Krunic’i sezon sonuna kadar kiraladığını resmen açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Rade Krunic’in kulübümüze geçici transferi konusunda AC Milan ile anlaşmaya varılmıştır. Rade Krunic’e Fenerbahçe ailesine hoş geldin diyor, kendisine başarılar diliyoruz” denildi. Krunic, Fenerbahçe’de 33 numaralı formayı giyecek. Krunic’in Fenerbahçe’ye transferi, Türkiye’de ve İtalya’da büyük yankı uyandırdı. Krunic’in Milan’da gösterdiği performans, Fenerbahçe taraftarlarını heyecanlandırdı. Krunic’in, Fenerbahçe’nin orta sahasına katkı sağlaması bekleniyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş