havadurum

Erdal Beşikçioğlu Kimdir? Oyunculuktan siyasete uzanan başarılı bir kariyer 

Erdal Beşikçioğlu, Türk sinema, televizyon ve tiyatro dünyasının en sevilen ve saygın isimlerinden biri. Behzat Ç. karakteriyle milyonların kalbini kazanan Beşikçioğlu, 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Etimesgut belediye başkan adayı olarak siyasete de adım attı. Peki, Erdal Beşikçioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde ve filmlerde oynamıştır? İşte, Erdal Beşikçioğlu hakkında merak edilenler…

1750

Türkiye’nin en ünlü oyuncularından biri olan Erdal Beşikçioğlu, sadece sanat hayatıyla değil, siyasi hayatıyla da gündemde. 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Etimesgut belediye başkan adayı olan Beşikçioğlu, oyunculuk kariyerine de devam ediyor. Peki, Erdal Beşikçioğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, hangi dizilerde ve filmlerde oynamıştır? Erdal Beşikçioğlu hakkında bilinmeyenleri öğrenmek için okumaya devam edin…

Erdal Beşikçioğlu kimdir?

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970’te Ankara’da doğdu. Babası Ünyeli ve Laz kökenli, annesi ise Priştine’den Ankara’ya göç etmiş bir Arnavut ailesinin kızıdır. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın yeğenidir. Çocukluk dönemini Ankara’da geçiren Beşikçioğlu, daha sonra İzmir’e yerleşti. İlk öğreniminin ardından İzmir Özel Türk Koleji’ni ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’ni tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi. Konservatuvar eğitimi sırasında İngiliz tiyatro yönetmeni William Gaskill’in “yaratıcı drama” üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları’nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda Müdür Vekili olarak görev aldı. 2015 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli oldu. 2022 yılında Allame, No.1, Şehinşah ve Şanışer gibi isimlerin bulunduğu Tirat albümünde "Tirat by Erdal Beşikçioğlu"nu seslendirdi. Elvin Beşikçioğlu ile evlidir. Bir kızı ve bir oğlu vardır.

Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuk kariyeri

Erdal Beşikçioğlu, bugüne dek çok sayıda tiyatro oyununda, dizi ve filmde rol aldı. Kamera önündeki ilk tecrübesini 2003’te Tatlı Hayat dizisi ile yaşadı. Ardından Mars Kapıdan Baktırır, Kasırga İnsanları, Körfez Ateşi, Ödünç Hayat, Seni Çok Özledim, Köprü, Ayrılık, ES-ES gibi yapımlarda yer aldı. 2010-2013 yılları arasında yayınlanan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde başrol oynadı ve Behzat Ç. karakteriyle büyük bir hayran kitlesi edindi. Dizi, 2019 ve 2021 yıllarında internet platformlarında devam etti. Beşikçioğlu, ayrıca Reaksiyon, 46 Yok Olan, Adı Efsane, Çocukluk, Kağıt Ev, Hamlet, Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi, Hakim gibi dizilerde de rol aldı. Sinema filmlerinde de başarılı bir performans sergileyen Beşikçioğlu, Barda, Eve Giden Yol 1914, Hayat Var, Vali, Kardelen, Bal, Kurtlar Vadisi Filistin, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Tiger Zinda Hai, Çiçero, Kapı, Acı Kiraz, Bergen, Sadık Ahmet gibi filmlerde oynadı.

Erdal Beşikçioğlu’nun siyasi kariyeri

Erdal Beşikçioğlu, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde CHP’nin Etimesgut belediye başkan adayı oldu. Beşikçioğlu, adaylığını duyurduğu basın toplantısında, kültür sanat ve sosyal yardımlar açısından modern bir Etimesgut yaratmak istediğini belirterek “Ben rant, imar bilmem” ifadesini kullandı. Beşikçioğlu, ayrıca oyunculuk kariyerine de devam edeceğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş