havadurum

Engelli Korosu Troia festivaline hazırlanıyor

Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarını sürdürüyor. Birbirinden güzel şarkıları seslendirmeye başlayan gurubun en büyük hedefinin Troia Festivalinde konser vermek olduğu bildirildi.

513
Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarını sürdürüyor. Şef İftihar Vanlı yönetiminde çalışmalarını sürdüren koro üyeleri Troia Festivalinde yer almak istediklerini ifade ettiler. Şef İftihar Vanlı da koronun çalışmalarının başarılı bir şekilde sürdüğünü ifade ederek; “Koro da çok iyi müzik kulağına sahip arkadaşlarımız var.  Program akışlarında solist olarak da bulunacaklar” dedi.
 
“Konser programı hazırlıyoruz”
Kent Konseyi Engelliler Türk Halk Müziği Korosu hakkında bilgiler veren Şef iftihar Vanlı, “Çok güzel türküler öğrenmeye başladılar. Başarılı bir koromuz ve solistlerimiz oluşmaya başladı” dedi. Vanlı şunları söyledi; “30 kişilik bir gurup engelli arkadaşlarımızdan oluşuyor. Görme, bedensel engelliler ve Beyin özürlülerde var. Çalışmalar terapi anlamında çok başarılı oluyor. Eğitim ve terapi anlamında çok faydalı oluyor. Mayıs ayı içerisinde konser vermeyi planlıyoruz. Başka illerde de konser vermeyi düşünüyoruz. Bunların hepsi kent konseyi ile engelliler meclisi başkanımızın ve diğer ilgililerin toplantısıyla belirlenecek. Çanakkale tanıtımı için çok faydalı olacağına inanıyorum.”
 
“Koro büyük başarı elde etti”
Engelli kursiyerlerin türküleri başarılı şekilde seslendirdiğini ifade eden Koro şefi iftihar Vanlı; “Bence burada önemli olan türküleri doğru seslendirmek, bunu çok iyi yapıyorlar. Çok önemli bir başarı. Normal bir insan zor yapıyor. Arkadaşlarımız çok iyi yapıyorlar. Çok çok iyiler ve her geçen gün daha iyiye doğru gidiyorlar. İyi müzik kulağına sahip arkadaşlarımız var.  Program akışlarında solist olarak da bulunacaklar.  Türk halk müziği alanında bir eğitim veriyoruz. Araştırmalarım sonucunda arkadaşlara yaklaşım anlamında da çok önemli gelişme kaydettim. Okuma yazma gibi bir olay. İyi başarı elde ediyorum çok iyi başarılı gidiyor” dedi.
Paylaş