havadurum

Emel Taşçıoğlu kimdir, Emel Taşçıoğlu nereli ve kaç yaşında?

Türk halk müziği sanatçısı Emel Taşçıoğlu, küçük yaşlardan itibaren sahnelerde boy gösteren bir isimdir. Pek çok eseri yorumlamış ve notaya almıştır. Emel Taşçıoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merak edilenler:

5360

Emel Taşçıoğlu, Türk halk müziği sanatçısıdır. Küçük yaşlardan itibaren sahnelerde boy gösteren Emel Taşçıoğlu, pek çok eseri yorumlamış ve notaya almıştır. Peki, Emel Taşçıoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merak edilenler...

Emel Taşçıoğlu kimdir?

Emel Taşçıoğlu, 22 Temmuz 1964 tarihinde Ankara’da doğdu. Babası Ali Rıza Güney ve ağabeyleri Ekrem Güney ve Ertuğrul Güney ile birlikte “Güney Kardeşler” adlı grubu kurdu. Beş yaşında babasından nota dersleri almaya başladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdikten sonra öğretmenlik yaptı. 1988 yılında TRT Ankara Radyosu’nun açtığı sınavı kazanarak "Yurttan Sesler Korosu"na katıldı. Çeşitli radyo ve televizyon programlarında yer aldı. Orta Anadolu türkülerini seslendirmeyi tercih etti. Neşet Ertaş’ın “Kesik Çayır” türküsünü kaynak kişisinden derleyip notaya aldı. 2004 yılında “Sel Gider Kum Kalır” adlı ilk albümünü çıkardı. 2011 yılında ise “İz Kalır” adlı ikinci albümünü yayınladı.

Emel Taşçıoğlu nereli?

Emel Taşçıoğlu, Ankara doğumludur. Ancak ailesi Kırşehirli olduğu için Kırşehir yöresine ait türkülerle büyümüştür.

Emel Taşçıoğlu kaç yaşında?

Emel Taşçıoğlu, 22 Temmuz 1964 doğumlu olduğu için 2023 yılı itibariyle 59 yaşındadır.

Emel Taşçıoğlu’nun albümleri nelerdir?

Emel Taşçıoğlu’nun bugüne kadar çıkardığı iki albüm vardır. Bunlar şunlardır:

Sel Gider Kum Kalır (2004)
İz Kalır (2011)

Paylaş