Ek Kontenjan başvuruları başladı

2024-2025 eğitim öğretim yılı için ek kontenjan, özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için GSB Yurt başvuruları başladı. Başvurular 07 Ekim'e kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

380

2024-2025 eğitim öğretim yılı için ek kontenjan, özel yetenekle yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri için GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) Yurt başvuruları başladı. Başvurular, 07 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

Kimler başvuru yapabilir?

Bu dönem GSB Yurt başvuruları, üniversitelere ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşen öğrencilerle birlikte yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler için açıldı. Ayrıca, lisansüstü eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencileri de başvuru yapabilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor

Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrencilerin, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre başvuruları değerlendirileceği için, başvuru yapmadan önce öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Bilgilerinde hata olan öğrenciler, üniversitelerinin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçerek düzeltme yapabilecek.

Eksik veya hatalı bilgilerle başvuru yapmayın

Eksik ya da hatalı öğrenim bilgileriyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Bu nedenle öğrencilerin başvuru sırasında bilgilerini dikkatle kontrol etmeleri önem taşıyor. Başvuru sürecinde karşılaşılabilecek teknik sorunlar ya da diğer sorular için ise ALO GSB (444 0 472) hattı üzerinden destek alınabilecek.

Son başvuru tarihi: 07 Ekim Pazartesi

Başvurular 07 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Yoğunluk yaşanmaması adına öğrencilerin başvurularını son tarihe bırakmamaları tavsiye ediliyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş