havadurum

Dünyanın en kısa insanı kimdir, boyu kaç santimetre, hayatı nasıl geçmiştir?

Dünyanın en kısa insanı kimdir, boyu kaç santimetre, hayatı nasıl geçmiştir? İşte, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren He Pingping’in şaşırtan gerçekleri…

755

Dünyanın en kısa insanı, yürüyebilen en kısa adam olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren He Pingping’dir. 73 santimetrelik boyuyla tüm dünyanın ilgisini çeken He Pingping, 2010 yılında hayatını kaybetti. Peki, He Pingping kimdir, neden bu kadar kısa kalmıştır, hayatı nasıl geçmiştir? İşte, dünyanın en kısa insanı hakkında merak edilenler…

Dünyanın En Kısa İnsanı He Pingping Kimdir?

He Pingping, 13 Temmuz 1988 tarihinde Çin’in Ulanqab şehrinde dünyaya geldi. Doğduğunda babasının avucuna sığacak kadar küçüktü. İki ablası sağlıklı bir şekilde büyüyüp evlenirken, He Pingping’in gelişiminde bir yavaşlık vardı. Doktorlar, ona cam kemik hastalığı tanısı koydular. Bu hastalık, kemiklerin normalden daha kırılgan ve zayıf olmasına neden oluyordu. He Pingping, normal kemik gelişimini tamamlayamadı ve boyu olması gerektiği gibi uzamadı. Tam gelişimini tamamladığında yalnızca 73 santimetre idi.

He Pingping, 2008 yılında dünyanın yürüyebilen en kısa adamı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Bu unvanı, 2010 yılına kadar korudu. He Pingping, dünyaca tanınmış biri haline geldi. Dünyanın her yerinden televizyon programlarına davet edildi. Türkiye’de de Beyaz Show programına konuk oldu. Programda isminin “Şişe” anlamına geldiğini söyledi.

He Pingping, 13 Mart 2010 tarihinde İtalya’nın Roma şehrinde bir etkinlik için bulunduğu sırada hissettiği bir ağrı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ölüm nedeni, kalp yetmezliği olarak açıklandı. He Pingping, 21 yaşındayken hayata veda etti.

Dünyanın En Kısa İnsanı He Pingping’in Hayatı Nasıldı?

He Pingping, hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaştı. Cam kemik hastalığı nedeniyle kemikleri çok kırılgandı. Bu yüzden çok dikkatli olması gerekiyordu. Ayrıca boyunun kısalığı da onun için bir engeldi. Bazı basit işleri bile yapmakta zorlanıyordu. Örneğin, kapı kollarına ulaşmak, merdiven çıkmak, otobüse binmek gibi.

He Pingping, bu zorluklara rağmen hayattan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştı. Kendine özgü bir mizah anlayışı vardı. İnsanlarla iletişim kurmayı seviyordu. Dünyanın en kısa insanı unvanı sayesinde birçok ülkeyi gezdi. Farklı kültürlerle tanıştı. Ünlü kişilerle fotoğraf çektirdi. Hayranlarıyla buluştu. Guinness Rekorlar Kitabı genel yayın yönetmeni Craig Glenday, He Pingping’in ölümüyle ilgili şöyle dedi: "Karşılaştığı zorluklara rağmen, hayattan en iyi şekilde yararlanabileceğini bize gösterdi".

Dünyanın En Kısa İnsanı He Pingping’in Rekoru Kırıldı mı?

He Pingping, 2010 yılında öldüğünde dünyanın yürüyebilen en kısa adamı unvanını taşıyordu. O tarihten bu yana onun kadar kısa bir adam dünyaya gelmedi. Ancak yürüyemeyen daha kısa boylu adamlar vardı. Örneğin, 2011 yılında Nepal’de 54,6 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Chandra Bahadur Dangi. Ya da 2012 yılında Filipinler’de 59,9 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Junrey Balawing. Bu kişiler, He Pingping’in rekorunu kırmış sayılmazlar. Çünkü onlar yürüyemiyorlardı. He Pingping, yürüyebilen en kısa adam olarak hala rekorun sahibidir.

Dünyanın En Kısa İnsanı Hakkında Merak Edilenler

  • Dünyanın en kısa insanı He Pingping, 73 santimetrelik boyuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.
  • He Pingping, cam kemik hastalığı nedeniyle bu kadar kısa kalmıştır.
  • He Pingping, 21 yaşındayken kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir.
  • He Pingping, hayatı boyunca birçok zorlukla karşılaşmış, ancak hayattan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmıştır.
  • He Pingping, yürüyebilen en kısa adam olarak hala rekorun sahibidir.
(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş