havadurum

Dokuz: “Bu uygulama Eceabat`taki esnaf ve toplumu olumsuz etkileyecek”

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, GESTAŞ`ın Kilitbahir ile Çanakkale arasındaki taşımacılık faaliyetlerine başlamasının Eceabat`taki esnaf ve toplumu olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü.

544
1 Mart`ta başlayan yeni uygulamayı değerlendirmek için Eceabat Belediyesinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Kemal Dokuz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile esnaflar katıldı.
 
Dokuz, toplantıda yaptığı konuşmada, Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ firması yeni başlatığı Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerinin aşırı şekilde özendirilmiş olmasının bazı olumsuzlukları beraberinde getireceğini söyledi. Yeni uygulamanın Gelibolu Yarımadası`nın en büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Eceabat`taki esnaf ve toplumun tüm katmanlarını olumsuz etkileyeceğini iddia eden Dokuz, ``Eski sistemin devam etmesi gerekiyor. Çanakkale-Kilitbahir hattından çok Çanakkale-Eceabat hattındaki ulaşımın özendirilmesi gerekiyor. Seferlerin Eceabat hattında daha sık olması lazım`` dedi.
Paylaş