Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi ve Sosyal Sorumluluk Birimi Koordinatörü Proje koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın davetiyle, “Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi” toplantısına katıldı.
Geçtiğimiz gün Beşiktaş'taki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik toplumsal farkındalık hedefi kapsamında gerçekleştirilen toplantıda gazeteciler, akademisyenler ve sanatçılar ile istişare yapan Göktaş, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Göktaş, hesabından yaptığı paylaşımda, “Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Toplantısı, İstanbul Medyada yer verilen yayınlarda ne yazık ki kadının itibarı ve ailenin mahremiyetine zarar veren içeriklerle karşılaşıyoruz. Özellikle gündüz kuşağı programlarında reyting kaygısıyla şiddetin normalleştirildiğini görüyoruz. Bu nedenle şiddet içerikli yayınların reyting skalasından çıkarılmasının gerekliliğini bir kez daha güçlü bir şekilde ifade ettik. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi medya, sanat camiası, akademi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, toplumsal bir seferberlik ruhuyla sürdürmeye kararlıyız.” ifadelerine yer verdi.
“Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans” projesinin koordinatörü olan Ilgın, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Mahinur Özdemir Göktaş'ın davetleriyle Kültür, Sanat ve Medyanın Dönüştürücü Gücüyle Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Toplantısı'na katıldım. Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans projemizin çıktılarını paylaşma fırsatı bulduğum bu davetin şiddetsiz günlere vesile olmasını dilerim.” dedi.
Çanakkale Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen “Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans” projesi, geçtiğimiz Haziran ayında sona ermişti. 6 ay boyunda Çanakkale’de faaliyet gösteren basın mensupları, her ay eğitim için Öğretmenevi'nde buluşmuş ve haber üretim süreçlerine ilişkin eğitim almıştı. Proje kapsamında verilen eğitimler ile yerel medyada kadın cinayetlerinin yer alışı masaya yatırılarak, iyileştirmeler yapılması amaçlandı.
(SEVİ GÖZAY UĞURLU)