havadurum

Dilberay filminin konusu ne? Dilberay filminin oyuncuları kim?

Dilberay filmi televizyon ekranlarında izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Dilberay filminin konusu ve oyuncularının kimler olduğu araştırılıyor. Peki, Dilberay filminin konusu ne? Dilberay filminin oyuncuları kim? İşte detaylar…

1548

Şarkıcı Dilberay'ın hayatı film oldu. 2022 yılında Ketche'nin yönetmenliğini yaptığı; Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş'ın senaryosunu yazdığı Dilberay filmi başrolünde Büşra Pekin ile çekilmişti. Dilberay filmi TV'de ilk kez ekrana gelecek. Peki, Dilberay ne zaman yayınlanacak?

Dilberay filminin konusu ne?

Dilberay filmi, Türk halk müziği sanatçısı Dilber Ay’ın hayatını konu alan bir biyografik dram filmidir. Film, Dilber Ay’ın Kahramanmaraş’ta sekiz çocuklu fakir bir ailenin kızı olarak doğduğu, 13 yaşında para karşılığı kendinden yaşça büyük bir adama satıldığı, evlendirildiği, şarkı söylediği için şiddet gördüğü, yüzüne kezzap atıldığı, fakat güçlü sesiyle azmederek hayatına devam ettiği ve müzik kariyerine başladığı zorlu hayat hikayesini anlatmaktadır.

Dilberay filminin oyuncuları kim?

Filmde Dilber Ay’ı Büşra Pekin canlandırırken, diğer oyuncular arasında Nursel Köse, Ayberk Pekcan, Selen Uçer, Tuncer Salman ve Zeliha Kendirci gibi isimler yer almaktadır. Filmin yönetmenliğini Ketche üstlenirken, senaryosunu Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner kaleme almıştır. Filmin müziklerini ise İskender Paydaş yapmıştır.

Dilberay filmi ne zaman televizyonda yayınlanacak?

Dilberay TV'de ilk kez 20 Eylül Çarşamba günü ATV'de ekrana gelecek.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş