Devlet Hastanesi için ihale süreci başlıyor

Çanakkale`ye yeni yapılacak olan 500 yataklı Devlet Hastanesi ihaleye çıkıyor. Terzioğlu Vakfı’na ait TOKİ binaların bulunduğu bölgede 100 dönüme yakın arazide yer alacak hastane mevcut merkez ve ek bina kapalı alanlarının toplamının 4 katı büyüklükte olacak

922
500 yataklı yeni Çanakkale Devlet Hastanesi ile ilgili yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Terzioğlu Vakfı’na ait TOKİ binaların bulunduğu bölgede 100 dönüme yakın arazide yer alacak hastane mevcut merkez ve ek bina kapalı alanlarının toplamının 4 katı büyüklükte olacak. Gelişen tıbbın gerekli kıldığı tüm imkanlara sahip olacak yeni Çanakkale Devlet Hastanesi ile hizmet kalitesinin dünya standartlarının üzerinde gerçekleşeceği bildirildi. Projesi tamamlanan ve onaylanan yeni hastanenin ihale sürecinin başlaması bekleniyor.
Bakanlıktan Çanakkaleliler`e müjde
Çanakkale Merkez Devlet Hastanesi Avam Projesi`nin tamamlanarak ihale aşamasına geldiğini belirten bakanlık yetkilileri; “Çanakkale Merkez Devlet Hastanesi`nin Projesi tamamlanmıştır. Çanakkale Merkez Devlet Hastanesi`nin Avam Projesi tamamlanarak ihale aşamasına gelmiştir. 105.550m2 arsa alanına sahip olacak olan hastane 63.985 m2 kapalı alanda hizmet verecektir. 60 tek yataklı,165 çift yataklı odaya sahip olacak olan hastanenin toplam yatak kapasitesi 500 hasta olarak projelendirilmiştir. Kompleks ünitelere ve Onkoloji kliniğinine sahip olacak olan hastane Çanakkale`deki tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir. Bu modern hastanenin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz” dediler.
Paylaş