havadurum

ÇÖZAK Ekibi yeni arama kurtarma aracı ile göreve hazır

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AFAD tarafından akredite edilen ilk ve tek uluslararası profesyonel arama kurtarma ekibi olan ÇÖZAK’ın yeni aracını tanıttı. Arama Kurtarma Aracı, olası afetlerde ve acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale imkanı sunuyor.

749

Çanakkale İl Özel İdaresi Arama Kurtarma Ekibi (ÇÖZAK), AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen bir programla tam donanımlı ve profesyonel olarak tasarlanan yeni arama kurtarma aracını tanıttı. Programa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, AFAD Müdür V. Abbas Aslan ve ÇÖZAK ekibi katıldı.

ÇÖZAK Ekip Lideri Miraç Karakoç, Vali İlhami Aktaş’a araç hakkında bilgi verdi. Aracın teknik ekipmanları ve güvenlik önlemleriyle birlikte profesyonel bir şekilde hizmet vereceğini söyledi. Aracın, afet durumu, kaybolan kişilerin bulunması veya diğer acil durumlarda kullanılacağını belirtti.

Vali İlhami Aktaş da, ÇÖZAK ekibine teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi. ÇÖZAK’ın Özel İdareler arasında akredite edilmiş ilk ve tek uluslararası profesyonel arama kurtarma ekibi olduğunu hatırlattı. Arama Kurtarma Aracının ÇÖZAK ekibine ve Çanakkale’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş