ÇOMÜ için dikkat! Son başvuru yarın!

ÇOMÜ ARDEB, bilimsel ve teknolojik araştırma projelerini desteklemek için 2023 yılı 2. dönem başvuru süresini uzattığını duyurdu. Başvuru yapmak isteyen araştırmacılar, çevrim içi başvuru ve elektronik imza işlemlerini belirlenen tarihlerde tamamlamaları gerekiyor.

1271

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), bilimsel ve teknolojik araştırma projelerini desteklemek için 2023 yılı 2. dönem başvuru süresini uzattığını duyurdu. Başvuru yapmak isteyen araştırmacılar, çevrim içi başvuru ve elektronik imza işlemlerini belirlenen tarihlerde tamamlamaları gerekiyor.

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Nedir?

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, ARDEB tarafından yürütülen ve Türkiye’de bilimsel ve teknolojik araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan bir programdır. Program, temel bilimler, mühendislik, sağlık, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında araştırma projelerine finansal destek sağlamaktadır.

Başvuru Süresi Ne Zaman Bitiyor?

ARDEB, 2023 yılı 2. dönem başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre, çevrim içi başvurunun tamamlanması için son tarih 2 Ekim 2023 saat 23.59, çevrim içi başvurusu tamamlanmış olan projelerin elektronik imza işlemleri için son tarih ise 5 Ekim 2023 saat 23.59 olarak belirlendi. Başvurulan projeye ilişkin çevrim içi başvuru onayı ve elektronik imza sürecinin belirtilen tarihlere kadar tamamlanması gerekmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru yapmak isteyen araştırmacılar, [ARDEB Proje Başvuru Sistemi] üzerinden çevrim içi başvuru formunu doldurmalıdır. Başvuru formunda, proje özeti, proje ekibi, proje bütçesi, proje planı, proje literatürü gibi bilgiler yer almalıdır. Çevrim içi başvuru formu tamamlandıktan sonra, proje yürütücüsü ve kurum yetkilisi tarafından elektronik imza ile onaylanmalıdır.(Damla Yeltekin)

Paylaş