havadurum

ÇOMÜ’de Akademik Çalışmalarda Yeni Biçim ve Metodoloji Sempozyumu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) Uluslararası Akademik Çalışmalarda Yeni Biçim ve Metodoloji Arayışları Sempozyumu’nda yeni nesil akademik ifade biçimleri tartışıldı. Bilim ve sanatın kesiştiği bir çağda bilimsel çalışmaların görsel ve işitsel olarak dünyada yer bulduğu vurgulandı. 

945

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) Uluslararası Akademik Çalışmalarda Yeni Biçim ve Metodoloji Arayışları Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, bilimsel çalışmaların görsel ve işitsel olarak dünyada yer bulduğu, yeni nesil akademik ifade biçimlerinin bilginin niteliğine nasıl etki ettiği, hangi kriterlere göre değerlendirildiği, hangi metodolojik bağlamda yorumlandığı gibi konular ele alındı. Sempozyuma, alanında tanınmış akademisyenlerin yanı sıra, ÇOMÜ’den değerli akademisyen ve öğrenciler de katıldı.

“Akademik çalışmalarda önemli bir platform oluşturacağına inanıyorum”

Sempozyumun açılış töreni Trioa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış törenine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdür V. Tuncay Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde konuşan Rektör Erenoğlu, akademik çalışmalarda ve yayıncılıkta yeni biçim ve metodolojiler geliştirmenin günümüzün değişen ihtiyaçlarına cevap vermek açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca sempozyumun akademik çalışmalara ve yayıncılıkta yeni biçim ve metodolojilerin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına yürekten inandığını ifade etti. Erenoğlu, “Bu sempozyumun, akademik çalışmalarda ve yayıncılıkta yeni biçim ve metodolojiler geliştirmek için önemli bir platform oluşturacağına inanıyorum” dedi.

Program hediye takdimiyle son buldu

Sempozyumun açılış töreninde ayrıca İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal da bir konuşma yaptı. Önal, bilim ve sanatın kesiştiği bir çağda yaşadığımızı vurgulayarak, bilimsel çalışmaların artık sadece yazılı makale, kitap, bildiri gibi metotlarla sınırlı kalmadığını, görsel, işitsel, deneme gibi akademik ifade biçimlerinin de giderek yaygınlaştığını söyledi. Sempozyumun tanıtım filmi gösterisi ve ÇOMÜ Konservatuarı’ndan mini konserin ardından davetli konuşmacı Prof. Dr. Nico Carpentier sunumunu gerçekleştirdi. Açılış töreni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya’nın Prof. Dr. Nico Carpentier’e hediye takdimi ile son buldu.. (Saim Tunçman)

Paylaş