havadurum

Cohen Yanarocak Kimdir? İsrail’li Akademisyen Hay Eytan Cohen Yanarocak Neden Tepki Çekti?

Cohen Yanarocak, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Sözcü TV’de “Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?” diyen Cohen Yanarocak, yayından alındı. Peki Cohen Yanarocak kimdir? Nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cohen Yanarocak’ın hayatı ve biyografisi hakkında bilgi almak için yazımızı okuyun.

5419

Cohen Yanarocak, son günlerde İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalarla ilgili yaptığı açıklamalarla büyük tepki topladı. Sözcü TV’de katıldığı bir programda “Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?” diyen Cohen Yanarocak, yayından alındı. Peki Cohen Yanarocak kimdir? Nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Cohen Yanarocak’ın hayatı ve biyografisi hakkında bilgi almak için yazımızı okuyun.

Cohen Yanarocak Kimdir?

Cohen Yanarocak, tam adıyla Hay Eytan Cohen Yanarocak, 1984 yılında İstanbul’da doğdu. Yahudi bir ailede büyüyen Cohen Yanarocak, Musevi Lisesi’nde eğitim gördü. Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümü’nden mezun oldu. İsrail’deki üniversiteleri ve araştırma enstitülerini tanımak için Sohnut’un yaz stajı programına katıldı. Kudüs İbrani Üniversitesi’nde ve Reichman Üniversitesi’nde araştırma merkezlerinde çalıştı. Tel Aviv Üniversitesi Güvenlik Bilimleri’nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

Cohen Yanarocak, Tel Aviv Üniversitesi Moşe Dayan Ortadoğu ve Afrika Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı olarak görev yapıyor. Ayrıca Kudüs Güvenlik ve Stratejik Araştırmaları Merkezi’nde de çalışan Cohen Yanarocak, Tel Aviv Üniversitesi, Kudüs İbrani Üniversitesi ve Ben Gurion Üniversitesi’nde Ortadoğu tarihi, Osmanlı tarihi ve modern Türkiye konularında İbranice ve İngilizce ders veriyor. Cohen Yanarocak, “Atatürk’ten Erdoğan’a Türk Ders Kitaplarının Evrimi” isimli bir kitap da yazdı.

Cohen Yanarocak Neden Tepki Çekti?

Cohen Yanarocak, 13 Ekim 2023 tarihinde Sözcü TV’de Serap Belovacıklı’nın sunduğu programda skandal sözler sarf etti. Programda İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili konuşan Cohen Yanarocak, “Bizim çocuğumuzu kesip biçeni biz kesip biçmeyelim mi?” dedi. Bu sözler üzerine programın diğer konukları ve sunucusu büyük tepki gösterdi. Serap Belovacıklı, Cohen Yanarocak’ın sözlerini kınayarak yayından aldı. Cohen Yanarocak’ın bu sözleri sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı Cohen Yanarocak’a hakaret ederek şikayet etti.

(Yunus Erzincanlı)

Paylaş