CHP'li Ceylan yangın bölgesinde

Son zamanlarda Çanakkaleliler orman yangınları sebebiyle zor bir süreçten geçiyor. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, meydana gelen orman yangınlarının ardından yangın bölgelerinde yer alarak; "Havaların ısınmasıyla yangın riski de artıyor" dedi.

539

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Umurbey Beldesi ile Merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü arasındaki arazide başlayan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunarak; "Ekipler çalışıyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Ama duman nedeniyle helikopter çalışması da sıkıntılı" şeklinde konuşarak, Çanakkalelilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"Hepimiz çok dikkatli olmalıyız"
Lapseki`nin Umurbey Beldesi ile Merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü arasındaki arazide başlayan orman yangını bölgesinde incelemeler yapan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, sıcak havaların artmasıyla beraber yangın risklerinin de kendini gösterdiğini belirterek; "Havaların ısınmasıyla yangın riski de artıyor. Çanakkalemiz de sıcaklığın etkisi ile başlayan yangınların, rüzgarın etsiyle yayılma riskinin çok yüksek olduğu bir bölge. Hepimiz çok dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"Bir yerde soğutulurken diğer yerde tekrar başlıyor"
CHP`li Ceylan, yangın bölgesinde açıklamalar yaparak, anızdan başlayan yangının ormanlara doğru yayıldığını ifade ederek; "Rüzgarın çok etkisi var aynı zamanda duman çalışmayı da zorlaştırıyor. Geniş bir bölge. 25 kilometrelik bir bölge. Bir yerde soğutulurken diğer yerde tekrar başlıyor. Ama yine de gördüğünüz şimdi çok yeni oradan ağaçlara doğru çıktı yangın. Bunların önlenmesi gerekiyor. Ekipler çalışıyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Ama duman nedeniyle helikopter çalışması da sıkıntılı. Bölgedeyiz bütün Çanakkale`ye geçmiş olsun diyoruz" dedi.
(Nevin Yüksel)

Paylaş