havadurum

CHP Lideri Özel'den Ülgür Gökhan'a övgü dolu sözler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; partisinin grup toplantısına katılım sağlayan ve yeniden aday olmayacak olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan için övgü dolu sözler söyledi.

1880

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP’nin Ankara’da bugün gerçekleşen grup toplantısına katılım sağladı. Ankara’da temaslarda bulunan Gökhan, TBMM’de Çanakkale CHP Milletvekillerini ziyaret etti. Gökhan; ziyaretlerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya geldi.

Önümüzdeki seçimde yeniden aday olmayacağını açıklayan Gökhan’ın 22 senelik başkanlık süreci boyunca yürüttüğü çalışmalar, CHP Grup toplantısında Genel Başkan Özgür Özel tarafından duyuruldu. Özel; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın, gençlerin önüne açmak için yeni dönemde aday olmayacaklarını belirtti. Özel, başkana emekleri için teşekkür etti.

Özel, Çanakkale’den övgüyle bahsetti

Grup toplantısında Çanakkale’deki yatırımlardan bahseden Özel, “Çanakkale’nin en büyük çevre yatırımlarından biri olan ileri biyolojik su arıtma tesisi kurulmuş ve çalışıyor. Güneş enerjisi santralinden ihtiyacı karşılanıyor. Güzelyalı Dardanos Atıksu Arıtma Tesisi pek çok bakanın sunumunda örnek gösteriliyor. Yine Çanakkale’de kendi yapmış oldukları, Çanakkale’de 27 bin metrelik kapalı alana sahip yeşil yerel yönetimler binası var ve bu Türkiye’nin ilk yeşil yönetimler binası. Bu büyük 4 proje ile çevreye, suya, havaya zarar vermeyen bir belediyecilik ve bütün atıkların bertarafı ile önemli tesisler. Bu 4 işi saydım. Bunun karşılığını nasıl almışız? Çanakkale’de 4 tane mavi bayraklı plaj var. Bir yerde bir tane olduğunda övünülüyor, Çanakkale’de 4 tane mavi bayraklı plaj var. Bu sayede. Çanakkale Boğazı’nda hakim bir tepe. O topraklar AK Parti tarafından yandaşlara vaat edilmiş topraklar. Ama orada bir halkçı belediye başkanı var. Gidiyor orada 32 bin metrekarelik alanı satın alıyor, kamulaştırıyor. Birileri yandaşlara villa yapmadan orayı yeşil alan yapıyor ve Çanakkale Özgürlük Parkı yapıyor. Bunu yapan, Ülgür Gökhan. Diyor ki Ülgür Gökhan: ‘Ben buraya kadar yaptım, daha iyisini gençler yapacak. Ben de onlara yol göstereceğim’. Allah herkese görevi böyle bırakmayı nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Gökhan, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çanakkalemiz ve belediyecilik anlayışımız adına sarf ettiği övgü dolu sözleri için çok teşekkür ederim, bu gurur senindir Çanakkale!” ifadelerine yer verdi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş