Çareyi Mehmet Akif'te buldu

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne birçok sağlık problemi için başvuran 67 yaşındaki hasta, sağlığına kavuştu.

2710
Karın şişliği, ağrı, mide bulantısı şikayetleriyle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne başvuran 67 Yaşındaki Ali Kamalı'ya yapılan tetkikler sonucunda retroperitoneal kitle teşhisi konularak ameliyat kararı verildi.

1 hafta sonra taburcu edildi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'nde retroperitoneal kitle teşhisi konulan hasta Ali Kamalı'nın ameliyat hazırlıklarının tamamlanması ile birlikte Gastroenterelojik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Barış Türker ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kurtkulağı tarafından başarılı bir şekilde ameliyat edilerek, yaklaşık boyutu 35x20x15 cm büyüklüğündeki dev retroperitoneal kitle çıkarıldı. Hasta, bir hafta sonra sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

"Kanserli olabilir ve daha agresif bir tedavi gerektirebilir"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan hekim Op. Dr. Barış Türker ve Op. Dr. Özgür Kurtkulağı "Retroperitoneal kitleler, karın boşluğunun arkasında, peritoneum adı verilen ince bir zarın dışında yer alan anormal büyümeler veya kitlelerdir. Bu tür kitleler, farklı nedenlerle ortaya çıkabilir ve genellikle çeşitli belirtilere neden olabilir. Retroperitoneal kitlelerin nedenleri çeşitli olabilir. En sık rastlanan nedenler arasında böbrek tümörleri, lenf bezleri ile ilgili problemler, sinir dokusu tümörleri, pankreas kistleri veya tümörleri, bağırsak tümörleri ve nadiren de olsa travma sonrası oluşan kanamalı kistler bulunur. Retroperitoneal kitleler belirli bir büyüklüğe ulaştığında ağrı, karın şişliği, kilo kaybı, mide bulantısı veya bağırsak problemleri gibi belirtilere neden olabilir. Retroperitoneal kitlelerin tanısı genellikle görüntüleme testleri (örneğin, bilgisayarlı tomografi veya manyetik rezonans görüntüleme) ve biyopsi ile konur. Tedavi, kitlelerin türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak cerrahi müdahale, kemoterapi veya radyoterapi gibi yöntemleri içerebilir. Bazı retroperitoneal kitleler iyi huylu (habis olmayan) olabilir ve sadece izlenmesi gerekebilir. Diğerleri ise kanserli olabilir ve daha agresif bir tedavi gerektirebilir" dedi.
(Dilan Kaynak)
Paylaş