havadurum

Çanakkale ürünleri tanıtımları sürüyor

286

 Çanakkale ürünlerinin markalaşması amacı ile Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çanakkale Ticaret Borsası işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında Hürriyet gazetesi gastronomi yazarı Müge Akgün’ün katılımı ile Marka Kent Çanakkale toplantısı geçtiğimiz hafta sonu Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapıldı. Borsa ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal veriler Şube Müdürü H.İbrahim Büyük gaga, Çanakkale Ziraat Odası Birlik Başkanı İsmail Kaya, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Nahit Sezgin, Arı yetiştiriciler birliği Başkanı Cahit İleri ve Borsa üyeleri katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen;  “Bugün bu masada da Çanakkale’nin gıda tarım ve hayvancılıkta marka olmasıyla ilgili çalışma yapan müteşebbislerimiz girişimcilerimiz var ve bu müteşebbislerimize girişimcilerimize destek veren kurum ve kuruluşlarımızın başkanları ve yöneticileriyle bir aradasınız. Her zaman ifade ettiğimiz üzere Çanakkale’miz sahip olduğu değerler açısından bir Marka kenttir. İlimiz ülkemizin tarım deposu ve üretim sahasıdır. Tarımda ve hayvancılıkta oldukça iddialı bir il. Bölgemizin coğrafi yapısı ve iklimsel özelliklerinden dolayı ürün çeşitliliğimiz çok fazladır. Borsamızda katma değeri yüksek ürünlerin işlemleri yapılmaktadır. Çanakkale Ticaret Borsası olarak böylesine zengin bu topraklarda müteşebbiste yetişir dedik. Onları destekleyip, motive edecek mekanizmalar lazım dedik. Onların emeklerini ürünlerini geliştirip pazara ulaştırmak lazım dedik. Bakın müthiş bir hazinenin üzerinde oturuyoruz ama paraya çeviremiyoruz. Bu kadar değerli bir sürü markalaşma niteliğine sahip ürünümüz var. Ama bunu tanıtıp pazarlayamazsak kıymeti yok. Bakın artık insanlar yerel ürünleri, doğal ürünleri tercih ediyorlar bunlar için daha fazla hatta iki katı fiyat ödüyorlar. Ne kadar çok marka üretirsek ekonomimize o kadar güç sağlayacaktır” dedi.

 
“Çalışmalara devam ediyoruz”
Çanakkale Ticaret Borsası olarak markalaşma çalışmaları ile ilgilide bilgi veren Başkan Üzen “Borsamız uzun yıllardır dış ticarette dış tanıtımda yabancı heyetlerde yurtdışı fuarlarda son 10 yılda çok büyük deneyimler kazandı. Uzakdoğu’da, Avrupa’da, Balkanlarda, Ortadoğu’da birçok fuara katılan yabancı heyetler ağırlayan Borsamız dış ticaretteki sorunları eksiklikleri ve gelişmeleri yakından takip etme olanağı elde etti. İlimiz ekonomisinde önemli bir paya sahip olan tarım, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi sektöründe üretim yapan firmalarımızın, markalarımızın pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, üreticilerimizi yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini arttırmak, ilimiz ve ülkemiz ihracatının artmasına katkılar sağlamak amacı ile Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler Gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğümüz, Üniversitemiz, Çanakkale Ziraat Odamız, Bayramiç ziraat Odamız ve diğer tarım paydaşlarımız ile sürekli işbirliği içerisindeyiz. Tarım ve Tarıma dayalı sanayinin temsilcileri olarak bizler Çanakkale Markalarımızın tanınırlığının artması için 2017 yılında da çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. 28-29 Nisan’da aynı paydaşlar ile ATO tarafından organize edilen Coğrafi işaretli ürünler zirvesinde Çanakkale’mizin coğrafi işaretli ürünlerini ve markalaşma niteliğine sahip ürünlerimizin tanıtımlarını gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Akgün Çanakkale ürünlerini tattı
Çalışmalar kapsamında Çanakkale’ye davet edilen Hürriyet Gazetesi Gastronomi Yazarı Müge Akgün, toplantı sonrasında oda üyeleri ile birlikte ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler hakkında açıklamada bulunan Oda Başkanı Üzen; “Güçlü markaların yer aldığı İlimizde ürünlerimizin tanıtım ve markalaşmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu çalışmalara Bakanlığımız öncülüğünde hızla devam ediyoruz. Hürriyet Gazetesi yazarımız Sayın Müge Akgün’ü İlimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. Müge Hanım’ın ziyaretinde öncelikle Borsamızda markalarımızla bir araya gelerek ‘Marka Şehir Çanakkale’ konseptli bir toplantı gerçekleştirdik. Ezine Peyniri, zeytin, zeytinyağı, organik bal ile ilgili tesisleri ziyaret ederek, tadımlar gerçekleştirildi. Müge Hanım yaptığımız ziyaretlerden çok memnun kaldı” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş