Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, nisan ayında 1. sınıf ve üzeri çocuklar için pantomim sanatçısı Ünal Pekel'i konuk etti. Etkinlik kapsamında Ünal Pekel, çocuklarla keyifli bir sohbet gerçekleştirerek pantomim sanatının inceliklerini anlattı. Gösterim öncesinde makyaj hazırlıklarını da çocuklarla paylaşan Pekel, interaktif pantomim gösterisiyle büyük beğeni topladı.
Çocuklar, pantomim hareketlerini tek tek ve grup halinde deneyimleme fırsatı yakaladı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren çocuklar, pantomim sanatıyla keyifli bir buluşma yaşadı. Unutulmaz anıların biriktiği buluşma, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Mim sözcüğü, "taklit etmek" veya "temsil etmek" anlamına gelen Yunanca "mimeisthai" sözcüğünden gelir. Fransızcadan Türkçeye geçen pantomime ise yine Yunanca kökenli bir sözcüktür ve "her şeyi taklit eden" anlamına gelir. Pandomim/pantomim, sözsüz oyun ya da mim sanatı, en basit anlatımıyla sözsüz tiyatro oyunudur. Gösteri sanatının dallarından biridir. Pantomimde sanatçı, yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir anlamda pantomim, evrensel bir tiyatro dili olarak kabul edilir. Milattan önceki dönemlerde Mim sanatının uygulandığı görülmüştür. Zaman zaman "sessiz dil" olarak anılan pantomim, 17. yüzyıldan sonra, bale içinde de yer almaya başlamıştır.
(ESRA GÜLLER)