havadurum

Çanakkale Belediyesi’nden “Cumhuriyet Meydanı Projesi” açıklaması!

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Projenin gecikmesinin nedenleri ve çalışmaların son durumu açıklandı.

2746

Çanakkale Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi ile ilgili Cumhuriyetin 100. Yılına yetiştirilemediğine dair çıkan haberler doğrultusunda açıklamada bulundu. Belediyenin yaptığı açıklamaya göre, proje için 2021 yılında başlanan çalışmalar, ihalelere katılım olmaması ve uygun teklif yapılmaması nedeniyle aksadı. Proje alanının genişletilmesi ve revize edilmesi de süreci uzattı. Belediye, projenin yapım ihalesine dört kez çıktığını ve son olarak 21 Temmuz 2023 tarihinde ihaleyi gerçekleştirdiğini belirtti.

“İhaleye katılım olmaması ve teklif yapılmaması nedeniyle yapımına başlanamadı”

Açıklamada, Cumhuriyet Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi için çalışmaların 2021 yılında başladığı ifade edilerek, “Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 30.03.2021 tarih 6806 sayılı kararı ile onaylanan projenin 20.09.2021 ve 08.12.2021 tarihlerinde yapım ihaleleri yapılmış ancak, ihalelere katılım olmaması ve uygun teklif yapılmaması nedeniyle yapım sürecine başlanamamıştır” denildi.

Projeye Eski Fen Lisesi eklendi

Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada projenin revize edildiği ifade edilerek, “Süreç içerisinde meydanın bitişiğinde bulunan okul binasına (Eski Fen Lisesi) ilave olarak yapılmış yurt binasının yıkılması sebebiyle, Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca bu alanın da mevcut meydan alanına dahil edilerek projenin revize edilmesi kararlaştırılmıştır. Proje alanı, yıkılan yurt alanı da dahil edilerek yeniden tasarlanmış, Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 24.10.2022 tarih 8294 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Revize edilen mimari avan projeye istinaden 1. Etap tören alanı yapım ihaleleri 21.02.2023, 06.04.2023 ve 05.06.2023 tarihlerinde yapılmış, ancak, ihalelere katılım olmaması ve uygun teklif yapılmaması nedeniyle yapım sürecine başlanamamıştır. Yapım ihalesine 4. Kez çıkılmış ve ihale 21.07.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, yapım çalışmaları 15 Ağustos 2023 tarihi itibariyle başlamıştır ve yapım süreci devam etmektedir” denildi.

Yapım Süreci Devam Ediyor

Belediyenin açıklamasında, yapım çalışmalarının 15 Ağustos 2023 tarihi itibariyle başladığı ve devam ettiği bildirildi. Belediyeden yapılan son olarak, “Cumhuriyet Meydanı ve Yakın Çevresi Düzenleme Projesi ile alakalı olarak gerek proje onayları süreci gerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar sebebiyle yükleniciler tarafından geçerli teklif alınamamış olmasıyla, yaklaşık iki yıllık bir süreç sonunda çalışmaların başlama noktasına ancak gelinmiştir. Projenin başlangıcında, Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın da kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapmış olduğu açıklamalarda projenin başlangıç tarihinden itibaren yaklaşık dört ay içerisinde tamamlanacağı kaydedilmiştir. Çanakkale Belediyesinin belgelerle ispatlı gayretleri sonucunda, kısa sürede tamamlanacak olan üst yapı çalışmaları ile kentimizin tarihi Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yeni görünümüne kavuşacaktır” ifadelerine yer verildi. (Damla Yeltekin)

Paylaş