havadurum

Çanakkale Assos'a Ne Zaman Gidilir? En güzel Assos Koyları Hangileridir? Otel Fiyatları Ne Kadar?

Assos, Antik dönemde Anadolu'nun batı sahilinde önemli bir Yunan koloni şehriydi. Tarihi, M.Ö. 7.yüzyılda, Miletli koloniciler tarafından kurulduğuna inanılmaktadır. Lidyalılar, Persler ve Romalılar gibi çeşitli medeniyetler tarafından egemenlik altına alındı. Assos, ünlü düşünür ve bilim insanlarının da yaşadığı bir şehir olmuştur. Bu antik şehir, liman kenti olarak ticaret ve denizciliğin yanı sıra felsefe, tıp ve matematik gibi alanlarda da önemli bir rol oynamıştır. Ayrıca, Assos'ta önemli mimari yapılar da bulunmaktadır. En ünlü yapılarından biri deniz manzaralı antik tiyatrosudur.

4316


Assos'a Ne Zaman Gidilir?
Assos'u ziyaret etmek için en uygun dönem, genellikle Nisan'dan Ekim'e kadar olan dönemdir. Bu aylar, Ege bölgesi'nin ılıman iklimi nedeniyle Assos'ta keyifli bir tatil geçirmek için idealdir. Nisan ve Mayıs ayları, daha serin bir hava sunar ve turist kalabalığından uzak olabilirsiniz. Bahar ayları, doğanın canlanması ve çiçeklerin açması ile güzel bir atmosfere sahiptir.

Haziran, temmuz ve ağustos ayları ise sıcak ve güneşli günlerin hakim olduğu yaz aylarıdır. Bu dönemde denize girme ve sahil keyfi yapma imkanı bulabilirsiniz. Assos'un en güzel dönemi ise Eylül ve ekim aylarıdır denebilir. Turist yoğunluğu azalmış, deniz sıcaklığı ideal seviyeye ulaşmıştır.

En Güzel Assos Koyları
Kuzey Ege'nin en güzel koylarına ev sahipliği yapan şehri Çanakkale'de hayran kalacağınız pek çok koy bulunur. Çanakkale otelleri bu koyların etrafında yer alan konumlarıyla keyifli bir tatil yapmanızı, dinlenmenizi ve muhteşem denizin tadını çıkarmanızı sağlıyor. Assos'ta en çok sevilen koylar;
Assos Kadırga Koyu
Sivrice Koyu
Sokakağzı Plajı
Pınarbaşı Plajı
Antik Liman

Assos Otel Fiyatları Ne Kadar?
Assos'ta otel fiyatları gecelik kişi başı olarak ücretlendirilir. Turistlerin yoğun olarak Assos'a geldiği yaz aylarında otel fiyatları artarken ilkbahar ve sonbahar aylarında otel fiyatlarında geri çekilmeler görülmektedir. Assos otelleri için rezervasyon yaparken hafta içi dönemi tercih edebilirsiniz. Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte azalan talep otel fiyatlarında da geri çekilmeleri sağlayacaktır.

(Haber Merkezi)


Paylaş