havadurum

Çan Devlet Hastanesi'nde Hemşireler Günü etkinliği

Çan Devlet Hastanesi'nde, Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası coşkuyla kutlandı! Başhekim Uzman Doktor Hasan Alpay liderliğinde düzenlenen kutlama programında özverili çalışmalarından dolayı tüm hemşirelere teşekkür etti.

858

Çan Devlet Hastanesi'nde, ÇDH Başhekimi Uzman Doktor Hasan Alpay, Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Fatma Kılıç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kısa ve Hastane Eğitim Birimi liderliğinde görevli hemşireler ve diğer sağlık çalışanlarıyla birlikte Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası'nı kutlama programı düzenlendi. Başhekim Uzman Doktor Hasan Alpay, kutlama programında tüm hemşireleri tek tek tebrik ederek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Alpay “Hemşirelik, insan sevgisiyle özveri, sabır ve hoşgörü ister”

"Hemşirelik, insan sevgisiyle özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir" diyen Başhekim Alpay, "Hemşireler, topluma sağlık hizmeti sunmada ekibin en etkin rol oynayan üyesi olma konumundadır. 12 Mayıs günleri dünyada 1954, ülkemizde de 1964 yılından bu yana kutlanan Hemşireler Günü tarihi bir anlama sahiptir. Çünkü 12 Mayıs modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günüdür. Gece gündüz demeden sağlığımız için çalışan ve emek harcayan tüm hemşirelerimizin hemşireler günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlu olsun" açıklamasında bulundu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş