havadurum

ÇAKAB Tarafından EKAY Projesi Açılış Töreni Düzenlendi

Çanakkale Tam Ölçekli Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Projesi, Çanakkale Belediyesi, Lapseki Belediyesi, Kepez Belediyesi, Umurbey Belediyesi, Çardak Belediyesi ve Çanakkale İl Özel İdaresi'nin Birlik Üyesi olduğu Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) tarafından hayata geçirildi. Projeye ilişkin açılış töreni düzenlendi.

759

Çanakkale'de, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) tarafından hayata geçirilen Tam Ölçekli Entegre Katı Atık Yönetimi (EKAY) Projesi'nin açılış töreni düzenlendi. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çevre yetkilileri, belediye başkanları ve ilgili firma temsilcileri katıldı.

Birlik ve İşbirliğiyle Gerçekleştirilen EKAY Projesi

ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar, törende yaptığı konuşmada, ÇAKAB'ın 2004 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulan bir katı atık birliği olduğunu belirtti. Kavcar, projenin sadece bir tesis olmadığını, aynı zamanda 20 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu vurguladı ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

İleri Teknolojiyle Çevreye Duyarlı Çalışmalar

VEOLIA Türkiye Genel Müdürü Metin Suadiyeli, projenin çeşitli aşamalarını anlatarak, toplama araçlarından depo gazından enerji üretim tesisi kurulumuna kadar geçen süreci paylaştı. Suadiyeli, Türk mevzuatına ve Avrupa standardına uygun olan mekanik ayrıştırma tesisinin açılışının yapıldığını ve 2024 yılının tüm tesislerin uyumu ve verimliliği üzerine çalışılacak bir dönem olacağını belirtti.

Doğaya Saygıyla Çevresel Yatırımlar

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şehrin çevresel yatırımlarına değindi. Gökhan, Çanakkale'nin altyapı yatırımlarının tamamlandığını ve çevresel açıdan eksiklik bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, doğanın korunması ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakma çabalarını vurguladı.

Teşekkür ve Gelecek Planları

Gökhan, projenin başlangıcında emeği geçenleri özellikle anarak, çevre mühendisi ve Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar'a teşekkür etti. Son olarak, güneş enerjisinden yararlanılacağını ve karbon ayak izinin azaltılması gibi çalışmaların devam edeceğini belirtti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş