havadurum

Çağatay Ulusoy Kimdir? Türk Sinemasının Yıldızı, Netflix’in Gözdesi

Çağatay Ulusoy, Türkiye’nin en sevilen ve başarılı oyuncularından biridir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Peki Çağatay Ulusoy kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, boyu kaç? Bu yazıda Çağatay Ulusoy’un hayatı ve biyografisini detaylı bir şekilde anlatacağız. Ayrıca Çağatay Ulusoy’un mankenlik ve oyunculuk kariyerindeki başarılarından, ödüllerinden, kişisel hayatından ve sosyal medya hesaplarından da bahsedeceğiz. İşte Çağatay Ulusoy hakkında merak ettiğiniz her şey….

14253

Çağatay Ulusoy, Türk oyuncu ve modeldir. 23 Eylül 1990’da İstanbul’da doğan Ulusoy, 2010 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu ve oyunculuk kariyerine başladı. Adını Feriha Koydum, Medcezir, İçerde ve The Protector gibi dizilerde başrol oynayan Ulusoy, Türkiye’nin en popüler ve başarılı oyuncularından biri haline geldi. Ayrıca Netflix’in ilk Türk orijinal dizisi olan The Protector ile uluslararası alanda da tanınmaya başladı. Peki Çağatay Ulusoy kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, boyu kaç? İşte Çağatay Ulusoy’un hayatı ve biyografisi...

Çocukluk ve Eğitim Hayatı

Çağatay Ulusoy’un anne tarafından Boşnak, baba tarafından Bulgaristan göçmeni kökenli bir ailede doğdu1 Avcılar Lisesi’nde okuyan Ulusoy, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümünde tamamladı. Aynı zamanda Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri aldı.

Mankenlik Kariyeri

Çağatay Ulusoy, 2009 yılından beri manken olarak çalışmaktadır. 2010 yılında Ülkemizde 15 Ekim 2010 tarihinde yapılan Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu4 2011 yılında Bulgaristan’da yapılan Best Model yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.

Oyunculuk Kariyeri

Çağatay Ulusoy’un ilk rolü, 2011 yılında Show TV’de yayınlanmaya başlayan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteridir. Dizi, iki sezon boyunca 67 bölüm olarak yayınlandı ve büyük bir izleyici kitlesi kazandı. Diziye devam ederken 2011’de Anadolu Kartalları filminde de rol alan Ulusoy, filmde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırdı. Film, 1.195.129 kişilik gişe yaparak başarılı oldu.

Çağatay Ulusoy, 2013-2015 yılları arasında Star TV’de yayınlanan Medcezir dizisinde başrol olarak Yaman Koper karakterini oynadı. Dizi, Amerikan dizisi The O.C’nin yerli uyarlamasıydı ve Serenay Sarıkaya ile başrolleri paylaştı. Dizi, 77 bölüm sürdü ve hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük ilgi gördü.

Çağatay Ulusoy, 2016-2017 yılları arasında Show TV’de yayınlanan İçerde dizisinde başrol olarak Sarp Yılmaz karakterini oynadı. Dizi, Aras Bulut İynemli ile başrolleri paylaştığı polisiye bir dramdı ve 39 bölüm sürdü.

Çağatay Ulusoy, 2018-2020 yılları arasında Netflix’in ilk Türk orijinal dizisi olan The Protector dizisinde başrol olarak Hakan Demir karakterini oynadı. Dizi, fantastik bir aksiyon dizisiydi ve Ayça Ayşin Turan ile başrolleri paylaştı. Dizi, dört sezon boyunca 32 bölüm olarak yayınlandı ve dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaştı.

Çağatay Ulusoy, 2021 yılında Netflix’in ikinci Türk orijinal dizisi olan Yeşilçam dizisinde başrol olarak Semih Ateş karakterini oynadı. Dizi, 1960’lı yıllarda Türk sinemasının altın çağını anlatan bir dram dizisiydi ve Afra Saraçoğlu ile başrolleri paylaştı. Dizi, ilk sezonu 10 bölüm olarak yayınlandı ve ikinci sezonunun da çekileceği duyuruldu.

Çağatay Ulusoy, ayrıca 2021 yılında Netflix’in üçüncü Türk orijinal filmi olan Mucize Doktor filminde başrol olarak Ali Vefa karakterini oynayacak. Film, Amerikan dizisi The Good Doctor’un yerli uyarlaması olacak ve Taner Ölmez ile başrolleri paylaşacak.

Ödülleri ve Adaylıkları

Çağatay Ulusoy, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık kazandı. Bunlardan bazıları şunlardır:

2011 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu.

2012 yılında Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2013 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2014 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2015 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2016 yılında GQ Türkiye Men of the Year Ödülleri’nde Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı.

2017 yılında Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2018 yılında GQ Türkiye Men of the Year Ödülleri’nde Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı.

2019 yılında GQ Türkiye Men of the Year Ödülleri’nde Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı.

2020 yılında GQ Türkiye Men of the Year Ödülleri’nde Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş