Bozcaada'da bağcılık konuşuldu

Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali kapsamında düzenlenen panelde adadaki bağcılar görüşlerini katılımcılar ile paylaştı.

498

Bozcaada Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen 24. Bozcaada Kültür Sanat ve Bağbozumu Festivali kapsamındaki bağcılık konulu panel düzenlendi.

Necati İnceoğlu’nun kolaylaştırıcılığında Mehmet Külekçi, Suudi Özkan, Günay Yurdakul, Ahmet Balcı ve Mert Aydın bağcılığa dair görüşlerini dinleyicilerle paylaştı.

Necati İnceoğlu, Floksera sonrası yenilenme, 2000 yıllarında yüksek sisteme geçiş ve üretime bağlı bağ ekonomisinin hizmete bağlı turizm ekonomisine dönüşümü konularında yaptığı bilgilendirmelerin haricinde pazarlama sorunlarını, bakımsız bağlara bakıcı bulma, ada topraklarının envanteri ve küresel iklim krizi bağlamında alışkanlık ve ezberlerimizin gözden geçirilmesi hususlarına da dikkat çekti.

Zübeyde Hanım Çay Bahçesi’nde düzenlenen panelin Mehmet Külekçi “Bağcılık ve kooperatifçilik birbiri ile nasıl ilişkilendirilmelidir?”, Suudi Özkan “Bağcılıkta bakım, maliyet, işçilik ve işletme süreçleri ve sorunları”, Günay Yurdakul “Bakımsız bağlardaki çözümler ve Bozcaada üzümünün ekonomik değerini artırmak için çözümler”, Ahmet Balcı “Bozcaada bağlarındaki toprak işleme sorunları” ve Mert Aydın da “Bağcılık ve Turizm ilişkisi” başlıklarına dair fikirlerini dinleyicilere aktardılar.

Kaynak: Bozcaada Belediyesi

(HABER MERKEZİ)
Paylaş