havadurum

Black Mirror’un En İyi Bölümler

Black Mirror dizisinin en iyi bölümleri hangileri? IMDb puanlarına göre en iyi Black Mirror bölümlerini sizler için listeledik. İşte karşınızda, Black Mirror’un en iyi 10 bölümü!

3827

Black Mirror dizisi, bilim kurgu ve gerilim türünde, her bölümü farklı bir konuyu işleyen, Netflix’in en popüler yapımlarından biri. Dizinin hayranları, en iyi bölümleri hangileri olduğu konusunda sürekli tartışıyor. Biz de sizler için IMDb puanlarına göre en iyi Black Mirror bölümlerini derledik. İşte karşınızda, Black Mirror’un en iyi 10 bölümü!

1. White Christmas (2014) - 9,1

Dizinin 2014 yılının Noel’inde yayınlanan özel bölümü, üç farklı hikayeyi bir araya getiriyor. Karlı bir kış günü evde mahsur kalan Matt ve Joe, birbirlerine hayat hikayelerini anlatırlar. Ancak bu hikayeler, teknolojinin insan ilişkileri üzerindeki etkilerini gözler önüne serer. Bu bölüm, Black Mirror’un en sarsıcı ve akılda kalıcı bölümlerinden biri olarak kabul ediliyor.

2. Hang the DJ (2017) - 8,8

Dizinin dördüncü sezonunun dördüncü bölümü, Tinder benzeri bir uygulama ile eşleşen Amy ve Frank’in hikayesini anlatıyor. Ancak bu uygulama, kullanıcıların kendi iradeleri dışında sistemin bulduğu kişilerle ilişki kurmalarını ve ilişkilerini ne zaman bitireceklerine de karar verememelerini sağlıyor. Bu bölüm, Black Mirror’un en romantik ve umut verici bölümlerinden biri olarak görülüyor.

3. Black Museum (2017) - 8,7

Dizinin dördüncü sezonunun son bölümü, üç hikayeden oluşuyor. Bu hikayeler, ırk ve teknoloji konularını ele alıyor. Bir müzede sergilenen esrarengiz nesnelerin arkasındaki hikayeleri öğrenen Nish, müze sahibi Rolo Haynes ile karşı karşıya gelir. Bu bölüm, Black Mirror’un en karanlık ve vahşi bölümlerinden biri olarak nitelendiriliyor.

4. San Junipero (2016) - 8,6

Dizinin üçüncü sezonunun dördüncü bölümü, ismini geçtiği sahil beldesinden alıyor. San Junipero, isterlerse ölümden sonra da oturabilecekleri bir simüle gerçekliğin parçasıdır. Bu bölümde, 1980’lerde tanışan Kelly ve Yorkie’nin aşk hikayesi anlatılıyor. Bu bölüm, Black Mirror’un en duygusal ve ödüllü bölümlerinden biri olarak biliniyor.

5. The Entire History of You (2011) - 8,6

Dizinin ilk sezonunun üçüncü bölümü, insanların tüm hayatlarını kulaklarının arkasına enjekte edilen grain adlı çipe kaydedebildikleri bir dünyada geçiyor. Bu çip sayesinde insanlar anılarını defalarca izleyebiliyorlar. Bu bölümde, Liam’ın karısı Fi’nin onu aldattığından şüphelenmesiyle başlayan olaylar zinciri anlatılıyor. Bu bölüm, Black Mirror’un en gerçekçi ve sürükleyici bölümlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

6. Hated in the Nation (2016) - 8,5

Dizinin üçüncü sezonunun altıncı bölümü, tüm sezonların en uzun yapımıdır. Bölümde, nesli tükenen arıların yerine dron arılar geçer. Ancak psikolojik sorunları olan biri tarafından bu olay insanları öldürmek için kullanılır. Bu bölüm, Black Mirror’un en gizemli ve heyecanlı bölümlerinden biri olarak tanımlanıyor.

7. Shut Up and Dance (2016) - 8,5

Dizinin üçüncü sezonunun ikinci bölümü, kimliği belirsiz kişiler tarafından insanların gizli görüntüleri kaydedilerek şantaj yapıldığı bir senaryoyu işliyor. Kişilerin sakladıkları gerçeklerin ortaya çıkmasıyla gerilim dolu olaylar yaşanıyor. Bu bölüm, Black Mirror’un en şok edici ve tartışmalı bölümlerinden biri olarak yorumlanıyor.

8. Nosedive (2016) - 8,3

Dizinin üçüncü sezonunun ilk bölümü, insanların sosyal medya üzerinden birbirlerine puan vererek yaşadıkları bir toplumu anlatıyor. Bu puanlar, insanların hayatlarını ve statülerini belirliyor. Bu bölümde, puanını yükseltmeye çalışan Lacie’nin başına gelenler gösteriliyor. Bu bölüm, Black Mirror’un en eleştirel ve ironik bölümlerinden biri olarak kabul ediliyor.

9. USS Callister (2017) - 8,3

Dizinin dördüncü sezonunun ilk bölümü, Star Trek benzeri bir uzay macerasını konu alıyor. Ancak bu macera, Callister adlı bir şirketin kurucusu olan Robert Daly’nin yarattığı bir sanal gerçekliktir. Daly, iş arkadaşlarının DNA örneklerini kullanarak onları bu sanal gerçeklikte esir etmektedir. Bu bölüm, Black Mirror’un en yaratıcı ve eğlenceli bölümlerinden biri olarak görülüyor.

10. Be Right Back (2013) - 8,1

Dizinin ikinci sezonunun ilk bölümü, sevgilisi Ash’i bir trafik kazasında kaybeden Martha’nın hikayesini anlatıyor. Martha, Ash’in kişiliğini taklit eden bir yapay zeka ile iletişim kurmaya başlar. Ancak bu yapay zeka, Ash’in yerini tutabilecek mi? Bu bölüm, Black Mirror’un en dokunaklı ve dramatik bölümlerinden biri olarak sayılıyor.

Black Mirror dizisi, teknolojinin insan hayatı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini gözler önüne seren, izleyicileri düşündüren ve etkileyen bir dizi. Dizinin en iyi bölümlerini sizler için derledik. Siz de bu bölümleri izleyerek, Black Mirror’un büyüleyici dünyasına dalabilirsiniz.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş