Biga Devlet Hastanesi’nde görev yapan Hekim Birliği Sendikası Biga Temsilcisi Op. Dr. Rukiye Kara, Muş’a görevlendirilmesinin yapılması üzerine bu kararın hukuka aykırı olduğunu, daha önceden de bu tarz olayların yaşandığını ve sözleşmeli kadroda bulunan hekimlerin gönderilemeyeceğini ifade etti. Çanakkale olay Gazetesi’ne konuya ilişkin özel açıklamalarda bulunan Hekim Birliği Sendikası Biga Temsilcisi Op. Dr. Rukiye Kara, yaklaşık 19 yıllık memurluk hayatında zorunlu doğu görevini yerine getirerek; “1 Aralık Cuma günü, sabah bütün randevularım dolu, o gün hasta bakarken yazı işlerinden bir kağıt geldi, aynı gün yani 1 Aralık’ta Muş’ta görünüyorum” şeklinde konuştu.
Biga’da mesleğini icra eden Hekim Birliği Sendikası Biga Temsilcisi Op. Dr. Rukiye Kara, görevlendirilmesinin Muş’a yapılmasının ardından açıklamalarda bulunarak; “Görevlendirme tebliği edildi bana öncesinde sözel olarak söylendi, sözleşmeli kadroda olduğum için daha kazanılmış ve haklı bulunmuş, sözleşmeli hekimin gönderilemeyeceğinin bir mahkeme kararı olduğunu söyledim, yine de görevlendirileceğini söyledi müdürlük, bunun üzerine özel bir durumumun olduğunu, tek başıma büyüttüğüm 13 yaşında ortaokul son sınıf bir evladım olduğunu, gitmemin mümkün olmadığını söyledim, yine de görevlendirmeyi tebliğ edeceklerini, ismimi bakanlığa verileceğini ve önerileceğini söylediler” ifadelerini kullandı.
Biga Devlet Hastanesi’nde 8’inci yılı olduğunu dile getiren Kara; “44 yaşındayım, daha öncesinde mecburi doğu görevimi yaptım, yerleşik bir hayata geçtim. 1 Aralık Cuma günü, sabah bütün randevularım dolu, o gün hasta bakarken yazı işlerinden bir kağıt geldi, aynı gün yani 1 Aralık’ta Muş’ta görünüyorum, Muş’ta 1 aylık görevlendirmem var ama o gün randevularım açık, diğer hafta da randevularım var, ameliyat planlamalarım var, bu programların hepsi iptal oldu” diye konuştu.
Yaşanan süreçle birlikte sağlık problemleri yaşadığını ifade eden Kara; “Sözel olarak durumu bildirmemin ardından benim bir uyku problemim, baş ağrılarım oluşmaya başladı sonuçta benim bir evladım var, onu bırakmam mümkün değil, memuriyette yaklaşık 19’uncu yılım, bu durumlar beni çok etkiledi açıkçası. Bu durumu nöroloji uzmanımıza dile getirdiğim zaman bana ilaç yazdı uyku problemlerim ve baş ağrılarımla alakalı, rapor aldım. Hemen aynı gün yani 1 Aralık’ta Hekim Birliği avukatı ile yürütmeyi durdurma kararı talebini ivedilikle açtık. Daha önceden kazanılmış bir durum olduğu için olumlu bir sonuç bekliyoruz, hukuka güveniyorum, iptal olacağına inanıyorum. Örnek olması adına, sadece kendim için değil bir başkasının mağdur olmaması ve kamuda mantıklı görevlendirmelerin olması adına medya faktörünü de kullanmak istedim” sözlerini kullandı.
Konuya ilişkin Hekim Birliği Sendikası tarafından açıklamalarda bulunularak; “Ülkemizde kadın, hekim ve sendikacı olmak zor, bu üç sıfatı birden taşıyorsanız hayat çok daha zor olabiliyor. Hekim Birliği Biga Temsilcimiz Op. Dr. Rukiye Kara, 13 yaşında çocuğu olan bekar bir anne. Sendikacılık faaliyetlerini engellemek üzere, şahsi husumetlere dayalı ve mevzuata aykırı biçimde, çocuğunun ne olacağı hiç düşünülmeden Muş’a görevlendirilmesi yapıldı. Bir ay boyunca tek başına yaşaması ve zorunlu eğitimine devam etmesi gereken 13 yaşındaki çocuğunun başına gelebilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu Çanakkale Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Emrah Demirci ve Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk'tür! Bu hukuka aykırı ve keyfi uygulamanın iptali için yargı yoluna gidilmiştir. Doğabilecek bütün zararlar için de sorumlular hakkında suç duyuruları ve yargı süreçleri de sendikamızca yürütülecektir” denildi. (Dilan Kaynak)