Bedava internet hizmeti “offline” oldu

Çanakkale’de Belediye Sosyal Tesisleri`nde bulunan bilgisayarlar kullanılamaz hale geldi.

793
 
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında internet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla belediye sosyal tesislerinde hizmete giren 10 bilgisayar, çeşitli nedenlerden dolayı kullanılamaz durumda. Yaklaşık 15 gündür ilgililerin bakım ve onarım çalışması yapmadığı bilgisayarlar adeta kaderine terk edildi.
Geçtiğimiz yıllarda büyük ümitlerle proje kapsamında hizmete giren bilgisayarların son hali görenleri şaşkın etti.
 
Söz konusu tesislerde 10 bilgisayarında bozuk olması dikkat çekerken, bedava internet hizmeti de zamana yenik düşen bilgisayarlar nedeniyle yalan oldu. Belediye Sosyal Tesisleri yönetimi tarafından ‘Bilgisayarlar Arızalı’ yazısı asılırken, internete girmek için gelen vatandaşlar, 10 bilgisayarın da çalışmadığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bakımdan geçirilmediği için bozuk olan bilgisayarlar için ilgililere çağrıda bulunan vatandaşlar, yaşanan bu olumsuz manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
 
“Bilgisayarların gözden geçirilmesi lazım”
İnternet olmadığı şeklinde yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Belediye Sosyal Tesisleri yetkilisi Gürcan Altıntepe, çatıdan kaynaklanan sorun nedeniyle bilgisayarların üzerine su damladığını söyledi.  Bu yüzden bilgisayarları açamadıklarını ifade eden Altıntepe; “Türk Telekom ile sözleşmemiz var. Çanakkale Belediyesi üstleniyor. Ama çatıdan akan su nedeniyle bilgisayarları açamadık. Tabi bilgisayarların da gözden geçirilmesi gerek. Arkadaşlar yoğun olduğu için gelemediler. Çatı ile ilgili bir sorun var. Oradan damlayan su nedeniyle bilgisayarları daha önce kenara çekmiştik” dedi. 
Paylaş