havadurum

Başkan Türkmen “Bu yıl da dinamik bir ekibimiz var”

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Dr. Onur Sinan Türkmen “Bu yıl da her yıl olduğu gibi çok deneyimli, proje yeteneği yüksek ve dinamik bir ekibimiz var” dedi.

1087

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şube Başkanı Dr. Onur Sinan Türkmen, basın açıklaması düzenleyerek adaylığını açıkladı. TMMOB 17. Dönem Şube seçimleri için dinamik bir ekip oluşturduklarını belirten Türkmen, “Tüm ZMO Şubeleri arasında Çanakkale ZMO en aktif şubeler arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz dönem hazırladığımız Çanakkale Tarım Raporu ve Tarım su kaynaklarının metalik maden şirketleri tarafından kullanılması, eskimiz ve artık modern dünyada terkedilmiş sera gazı üreticisi enerji santrallere açtığımız ve başarılı olduğumuz davalar da halen Çanakkale’nin en yaşanabilir kent olması açısından son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Çarpık kentleşme ve metalik madencilik sürerse Çanakkale de küçük Kocaeli olup çıkacaktır”

Türkmen, “Toplumumuzun çok önemli kesimi çalışma hayatını, yaşlılığını, tatilini Çanakkale’de geçirmek ister. Çanakkale’nin tarım, tarih turizm kenti olması bu durumun ana sebebidir. İtalya’da Toscana’dan, İsviçre’de Alpler’den ya da Hollanda’dan daha temiz su kaynakları, üstün ulaşım ağları ve iklim ve coğrafi özelliklere sahiptir. Sibirya, Akdeniz ve İran Turhan flora bölgelerinin kesiştiği bu coğrafya yabani fındık, antep fıstığı, zeytini ve turunçgilleri coğrafyasında barındırmaktadır. Ancak bu betonlaşma ve çarpık kentleşme ve metalik madencilik ve ağır sanayi sürerse Çanakkale de küçük Kocaeli olup çıkacaktır” dedi.

“Güçlü üretim güçlü mühendislik bilimi ile gerçekleşir”

Güçlü üretimin güçlü mühendislikle gerçekleşeceğini ifade eden Türkmen, “Belçika, Hollanda ve Fransa Akdeniz ziraat mühendisliği kültürü sayesinde ekonomisine değer katmıştır. Bin pınarlı İda’nın zengin su kaynakları, zengin floral biyoçeşitlik ve polikültür tarım sistemleri Çanakkale Tarımının üstün yönleridir. Bu güçlü yönler tüm paydaşlar bir araya getirilerek; Üniversite, odalar, borsalar, meslek kuruluşları bir arada yurtdışı fuar ziyaretleri yapmayı planlıyoruz. KOSGEB, Borsa ve ÇTSO ile bu konuları konuşuyoruz. Çiftçilerimizi, mühendislerimizi uluslararası tarım fuarlarında tarımın aktörleriyle bir araya getirerek ürünümüze değer katmayı planlıyoruz. Bu dönem söylemimiz katılımcı bir ZMO” diye belirtti.

Türkmen’in yönetim kurulu üye listesi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Uğur Tunç ve Hakan Turan

Devlet Su İşleri Çanakkale Şube Müdürlüğü’nden Seçil Coşkun Özkul

Özel Sektör Temsilcileri Sera Güler ve Güngör Güven Gezer

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Özge Can Niyaz Altınok

Üye Yedek listesi;

Özel Sektörü temsil eden Özgün Kayalar

Emekli ziraat mühendislerinden Arzu Önder

Biga Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nü temsilen Emre Akkuş

Genç ziraat mühendislerden Umut Songur, Aysun İğdeci, M. Aşkın Ünal

ÇOMÜ’den Öğr. Gör. Ahmet Becan

Geçtiğimiz yıl yönetim kurulunda yer alan ve bu dönem delegeler arasında yer almayı tercih edenler

Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölüm Başkanı Sarp Korkut Sümer

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Serkan Yurdabak

Çan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Memet Kekeç

Önceki dönem başkanı Hicri Nalbant,

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay

Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü’nden Muharrem Yetiş Yavuz.

(Damla Yeltekin)

Paylaş