Barış Alper Yılmaz Kimdir? Barış Alper Yılmaz Hakkında Bilgiler…

2000 yılında Rize'de doğan Barış Alper Yılmaz, futbola olan tutkusunu küçük yaşlarda keşfetti. Rize Özel İdare Spor'da altyapı eğitimi alan Yılmaz, 2017 yılında Ankara Demirspor'a transfer olarak profesyonel futbol hayatına adım attı. Ankara Keçiörengücü'nde de forma giyen genç yıldız, 2021 yılında Galatasaray'a transfer olarak Süper Lig'de boy göstermeye başladı.

1073

Futbol dünyasında yeni nesil yıldızlar parlamaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de Galatasaray'ın sol kanat yıldızı Barış Alper Yılmaz. Rize'den yükselen bu genç yetenek, yeteneği ve çalışkanlığı ile adından sıkça söz ettiriyor. Peki Barış Alper Yılmaz kimdir? Futbola nasıl başladı? Galatasaray'a nasıl transfer oldu? Başarıları neler? Bu yazıda tüm bu soruların cevabını bulacaksınız.

Altyapıdan Zirveye Uzanan Yolculuk

Barış Alper Yılmaz, futbol yeteneğini ilk olarak Rize Özel İdare Spor'da göstermeye başladı. Altyapıdaki başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çeken Yılmaz, 2017 yılında Ankara Demirspor'a transfer oldu. 3 sezon boyunca Ankara Demirspor'da forma giyen Yılmaz, 2020 yılında Ankara Keçiörengücü'ne transfer oldu. 1. Lig'de sergilediği etkileyici performans ile Galatasaray'ın dikkatini çeken Yılmaz, 2021 yılında Galatasaray'a transfer oldu.

Galatasaray'da Parlayan Yıldız

Galatasaray'a transfer olan Barış Alper Yılmaz, ilk sezonunda uyum sorunu yaşasa da, zamanla kendini kanıtlamayı başardı. Sol kanatta görev yapan Yılmaz, hızı, çalım yeteneği ve gol vuruşları ile taraftarların sevgilisi haline geldi. 2023-2024 sezonunda Galatasaray ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Yılmaz, milli takıma da davet edildi.

Milli Takım Yolculuğu

Barış Alper Yılmaz, Türkiye U19 ve U21 Milli Takımlarında forma giydi. 2023 yılında ise A Milli Takım'a davet edildi. A Milli Takım ile ilk maçına çıkan Yılmaz, milli formayla da başarılı bir performans sergiledi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş