Balıkesir’in kadınları, GMKA ile ekonomiye değer katacak

Balıkesir Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimle 20 kadın kursiyer, satış ve pazarlama alanında profesyonel bilgi ve beceri kazandı.

517

Balıkesir Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi tarafından, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Teknik Destek Programı kapsamında kadın kursiyerlere yönelik "Satış ve Pazarlama Eğitimi" gerçekleştirildi. Program, kadınların girişimcilik yolculuğunu desteklemek ve yerel kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Toplamda 20 kadın kursiyer ve 5 eğitmenin katılımıyla gerçekleştirilen 4 günlük teorik ve uygulamalı eğitim; satış, pazarlama, e-ticaret ve markalaşma gibi konularda profesyonel bilgi ve beceri kazandırmayı hedefledi. Bu kapsamlı program, kadınların ekonomik bağımsızlıklarına katkıda bulunmayı ve Balıkesir'e özgü el sanatlarının yaşatılmasını amaçladı.

Sürdürülebilir Kalkınmaya Katkı

Balıkesir ilinde girişimci kadınların karşılaştığı temel zorluklar arasında profesyonel eğitime erişim ve yenilikçi pazarlama yöntemlerine adaptasyon bulunuyor. Bu projeyle, kadın kursiyerlerin el emeğiyle ürettikleri ürünlerini dijital platformlarda ve modern pazarlama kanallarında daha etkin bir şekilde tanıtıp satabilmeleri sağlanacak. Aynı zamanda program, yöresel ürünlerin unutulmamasına ve ekonomik değer kazanmasına da katkıda bulunacak.

Eğitim programına sadece kursiyerler değil, aynı zamanda Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi’ndeki 5 öğretmen de katılarak bilgi ve deneyimlerini gelecekte daha fazla kadına ulaştırması planlanıyor. Böylelikle proje, uzun vadede daha geniş bir etki alanı yaratacak. GMKA’nın sağladığı destekle başlatılan bu eğitim programı, kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesini ve profesyonel eğitimle donatılmasını sağlayarak onların ekonomik ve sosyal alanda daha aktif rol almalarına katkıda bulunacak.

Kadın kursiyerlerin satış, pazarlama, e-ticaret ve lojistik gibi konularda profesyonel destek alması amacıyla düzenlenen eğitim sonunda kursiyerlere sertifikaları da takdim edildi.

“Kadınlarımıza satış ve pazarlama alanında ihtiyaç duydukları bilgi ve donanımı sağlamayı amaçladık.”

Bu projeyle kadın kursiyerlere satış ve pazarlama alanında ihtiyaç duydukları bilgi ve donanımı sağlamanın amaçlandığını söyleyen GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, “Kadınlarımızın cesaretlenerek girişimcilik adımları atmalarını ve Bölgemiz ekonomisine katma değer sağlamalarını arzuluyoruz. Balıkesir’in unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yeniden canlanmasını görmek ise bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş