havadurum

Azize Gencebay kimdir? Beyaz Kelebekler’in solistinin hayatı…

Azize Gencebay kimdir? Beyaz Kelebekler’in solisti, Orhan Gencebay’ın eski eşi, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden biri… Azize Gencebay’ın hayatı, kariyeri, aşkları ve son durumu hakkında merak edilenleri bu makalede bulabilirsiniz.

4369

Adını sıklıkla duyduğumuz isimlerden biri olan Azize Gencebay hakkında merak edilenler var. Son zamanlarda gündemde olan isimler arasında yer alan Azize Gencebay'ın kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Azize Gencebay kimdir? Kaç yaşında, nereli? İşte detaylar…

Azize Gencebay kimdir?

Azize Gencebay ya da doğum adıyla Azize Atalay, 1947 yılında doğdu. Müzikle iç içe bir hayatı olan Azize, “Beyaz Kelebekler” grubuyla solistlik yaparak geniş kitlelere ulaşmıştır. Bir dönem Orhan Gencebay ile evli olan Azize Gencebay boşandıktan sonra Gencebay soyadını kullanmaya devam etmiştir.

Azize Gencebay’ın müzik kariyeri

Azize Gencebay, müziğe küçük yaşlarda başladı. Keman ve mandolin çalmayı öğrendi. 1967 yılında Beyaz Kelebekler grubuna katıldı ve burada solistlik yaptı. Grupla birlikte “Sen Gidince”, “Kara Kız”, “Dertliyim Arkadaş” gibi şarkılar seslendirdi. 45’lik ve 33’lük plaklar doldurdu.

Azize Gencebay, aynı zamanda sinema oyunculuğu da yaptı. 1971 yılında Beni Böyle Sev filminde başrol olarak yer aldı. Filmde, Orhan Gencebay’ın bestesi olan “Beni Böyle Sev” şarkısını söyledi.

Azize Gencebay’ın aşk hayatı

Azize Gencebay, Orhan Gencebay’ın eğitim verdiği müzik okulunda tanıştığı Orhan Gencebay ile 1966 yılında evlendi. Çiftin, 1970 yılında Altan ismini verdikleri bir oğlu oldu. Çift, 1977 yılında boşandı. Azize Gencebay boşandıktan sonra Gencebay soyadını kullanmaya devam etti. Azize Gencebay, 1984 yılında sanayici Hasan Çolakoğlu ile evlendi ve çift daha sonra ayrıldı.

Azize Gencebay şimdi ne yapıyor?

Azize Gencebay, uzun yıllardır müzikten uzak bir hayat sürüyor. Kendini oğlu Altan ve torunlarına adayan Azize Gencebay, İstanbul’da yaşamını sürdürüyor. Son olarak 2012 yılında Orhan Gencebay ile Bir Ömür albümünde yer alan sanatçılardan biri oldu ve Orhan Gencebay’ın “Bir Teselli Ver” şarkısını seslendirdi.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş