havadurum

Aydan Şener Kimdir? İşte Hayatı ve Kariyeri

Aydan Şener, 1981 yılında Türkiye güzeli seçilen, Çalıkuşu dizisiyle ünlenen, Menajerimi Ara dizisinde konuk oyuncu olarak rol alan başarılı bir oyuncu ve eski mankendir. Aydan Şener kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı? İşte Aydan Şener'in hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

8442

Aydan Şener, Türk sinema ve televizyon tarihinin en güzel ve yetenekli oyuncularından biridir. 1963 yılında Kilis'te doğan Aydan Şener, 1981 yılında Türkiye güzeli seçilmiş, aynı yıl Miss World güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiştir. Kısa bir süre mankenlik yapan Aydan Şener, 1983 yılında Küçük Ağa dizisiyle oyunculuk hayatına başlamış, 1986 yılında Çalıkuşu dizisinde canlandırdığı Feride karakteriyle büyük bir üne kavuşmuştur. Aydan Şener, 2021 yılında Menajerimi Ara dizisinde konuk oyuncu olarak rol almıştır.

Aydan Şener Kimdir?

Aydan Şener, 1 Mart 1963 tarihinde Kilis'te öğretmen bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Tam adı Memnune Aydan Şener'dir. Aslen Kırım Tatarıdır ve Suzan Avcı'nın yeğenidir. Bir yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşen Aydan Şener, ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Bursa'da okumuştur. Liseyi bitirdiği yıl güzellik yarışmasına katılmış ve 1981 yılında Türkiye güzeli seçilmiştir. Aynı yıl Miss World güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etmiştir.

Aydan Şener'in Oyunculuk Kariyeri

Kısa bir süre mankenlik yapan Aydan Şener, 1983 yılında Tarık Buğra'nın yazdığı, Yücel Çakmaklı'nın yönettiği Küçük Ağa dizisiyle oyunculuk hayatına başlamıştır. Dizide Çetin Tekindor, Fikret Hakan, Ahmet Mekin, Eşref Kolçak, Kadir Savun, Erol Taş, Haluk Kurtoğlu, Yusuf Sezgin, Yıldırım Gencer, Halil Ergün, Süleyman Turan, Nubar Terziyan, Bahar Öztan, Cem Kurtoğlu, Kenan Pars, Nuri Alço, Ali Şen gibi usta oyuncularla birlikte rol almıştır.

Aydan Şener, 1986 yılında Reşat Nuri Güntekin'in romanından senaryolaştırarak aynı zamanda yönetmenliğini de Osman Seden'in yaptığı Çalıkuşu dizisinde başrolü Kenan Kalav ile paylaşarak Feride karakterini canlandırmıştır. Dizide Kenan Kalav, Sadri Alışık, Mine Çayıroğlu, Eşref Kolçak, Hayati Hamzaoğlu, Tomris Oğuzalp ile birlikte oynamıştır. Çalıkuşu dizisi, Aydan Şener'in en çok tanındığı ve sevildiği rolü olmuştur.

Aydan Şener, özellikle Tolga Savacı ve Kerem Alışık ile Kumru, Hicran, Ah Nalan Ah gibi birçok filmde başrol oynamıştır. Son olarak 2011 yılında Mahinur Ergun'un yazdığı, Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını yaptığı Yıllar Sonra dizisinde Tarık Tarcan, Kenan Kalav ile birlikte başrolde oynamıştır. Dizinin diğer oyuncuları ise Burcu Kara, Alpay Kemal Atalan, Kerem Atabeyoğlu, Elif Atakan, Cem Kurtoğlu, Ali İpin gibi oyuncular olmuştur.

Aydan Şener, 2021 yılında Menajerimi Ara dizisinde konuk oyuncu olarak rol almıştır. Dizide kendisini canlandıran Aydan Şener, oyunculuk kariyerine devam etmek isteyen bir eski yıldız olarak izleyici karşısına çıkmıştır.

Aydan Şener'in Özel Hayatı

Aydan Şener, 1983 yılında futbolcu Ayhan Akbin ile evlenmiştir. Ecem Akbin (d. 1988) adında bir kızı vardır. 1991 yılında boşanmışlardır. Aydan Şener, büyük sansasyonlu aşklar yaşamamış, hiç kimse ile polemiğe girmemiş, gazinoların en şaşaalı günlerini yaşadığı dönemde, kendisine gelen assolistlik tekliflerini kabul etmemiştir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş