havadurum

Av. Balcı'nın belini kıran polise 1 yıl 11 ay ceza verildi

564

 

7 yıl önce İstanbul Adliyesi önünde yapılmak istenen basın açıklamasına dönük saldırı sırasında avukat Zeycan Balcı’nın belinin kırılmasına neden olan polis memuru hakkında açılan davanın 14’ncü duruşması görüldü. Çanakkale Barosu’nun da katılım göstererek destek verdiği duruşmada, polis memuruna 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verildi. Duruşmada, TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Antalya Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Fettahoğlu, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Aslı Evke Yetkin ve İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Kemal Özgür Yetkin, Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Zeynep Tepegöz ve TODAM üyesi Av. Abdullah İkbal Aslantaş, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şefika Yıldırım Sert, TBB Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Abdullah Onur Eyüboğlu ile hukuk örgütleri hazır bulundu.

 

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından yapılan açıklamada karara tepki gösterilerek, “Polisin uyguladığı şiddetin avukat meslektaşımıza verdiği zararın büyüklüğü karşısında polise verilen cezanın düşüklüğü ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması polisin hukuka aykırı fillerine uzun yıllardır uygulanan cezasızlık politikasının devamının yeni bir örneği olarak vicdanlarda kabul görmemektedir. Polis şiddetinin her gün  artarak devam ettiği ülkemizde verilen bu hükmün polis üzerinde hiçbir caydırıcılığı olmayacağı açıktır. Bu davadaki tek olumlu şeyin avukatlara yönelik şiddete karşı 7 yılı aşkın süredir kesintisiz süren meslektaş dayanışması olduğunun bilinciyle İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’nin her zaman  meslektaşlarıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğini  kamuoyuna duyururuz” denildi.

“Şiddetin karşısındayız”

 

Çanakkale Barosu ise meslektaşlarının yanında olmaya devam edeceklerine dair yaptıkları sosyal medya paylaşımında, “Şiddetin karşısındayız. Baromuz ve İnsan Hakları Komisyonumuz tarafından yargılamanın en başından bu yana takip edilen, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkesinde görülen yaklaşık 7 yıllık yargılama sonucunda;  Av. Zeycan Balcı’ya uyguladığı şiddet sonucunda belinin kırılmasına sebebiyet veren sanık polis hakkında 1 yıl 11 ay 12 hapis cezasına hükmolunmuş; hüküm hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiştir. Karar duruşmasına; Baro Başkanımız Av. Hande Keskin`in Yanısıra TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, TBB AHM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Abdullah Onur Eyüboğlu,  Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen. Gürcün ile Antalya Barosu, Bursa Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu, İstanbul Barosu ve Diyarbakır barosu temsilcileri katılmışlardır. Avukata, mesleğimize, mesleğimizin onuru ve itibarı ile kadına yönelik şiddetin önlenmesi için adil yargılamanın sağlanması ve etkin cezalarla cezalandırılması için mücadelemiz her daim devam edecektir. meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.” ifadelerine yer verdi

 

Paylaş