"Atikhisar Barajı'nda doluluk oranı yüzde 90'a çıkmazsa tehlikeye girecektir"

Çanakkale Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Eylül ayında düzenlenen projelerden bahseden ve Ekim ayında da yapmak istedikleri faaliyetlerden bahseden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı'nın doluluk oranına dikkat çekti. Ayrıca Sarıçay'ın ihalesinin de etaplara ayrıldığını belirten Gökhan, meclis üyelerine Sarıçay Islah Projesi'nin devamı hakkında bilgi verdi.

1296

Çanakkale Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 5 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Eylül ayında yapılan projelere yer veren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'de sıklıkla sorulan sorulardan biri olan Atikhisar Barajı'nın doluluk oranı sorusu hakkında meclisi bilgilendirdi. Atikhisar Barajı'nın doluluk oranı hakkında bilgi veren ve bu sene yağışların öneminden bahseden Gökhan "Barajlarımızda yüzde 35'lik doluluk oranımız var. Şu an itibariyle çok büyük bir risk gözükmüyor ama biraz daha sarıya yakın bir renk tehlikesi de var. Eğer bu sene yeterli yağış almazsak, alamazsak buranın doluluk oranını en az yüzde 85-90'lara ulaştıramazsak tehlikeye girecektir" sözlerini kullandı.

Meclis Salonu'nda Türk Bayrağı detayı

Ekim Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirilmeden önce Çanakkale Belediyesi tarafından meclis üyelerine Cumhuriyet'in 100'üncü yılı sebebiyle Türk Bayrağı hediye edildi.

"Temennimiz bol kar ve yağmur yağışı"

Bu sene Atikhisar Barajı'nın doluluk oranının tehlikede olması nedeniyle tarım nedenli sulamaların da kısıtlı olduğundan ve barajlardaki su oranı artmadığı takdirde, gelecek senelerde bunun da olmayabileceğinden bahseden Başkan Ülgür Gökhan önemli olanın yağışlar olduğu ifadelerine yer verdi. Başkan Gökhan "Bu sene başta sulama olmak üzere ki bu sene kısıtlı sulama oldu biliyorsunuz. Sadece meyvecilere ve yem bitkicilere su sağlandı. Sulu tarıma pek izin verilmedi. Seneye bu da olamayabilir. Çünkü bizim barajda en az 2 yıllık suyun stokta olması gerekir, sulama yapılabilmesi için. Çanakkale'nin 2 yıllık su ihtiyacının barajda olması gerekir. Bu bağlamda tabi tarım da önemli, bizim de riske de girmememiz lazım. Onun için bizim de temennimiz, bol kar ve yağmur yağışı" dedi.

Sarıçay Islah Projesi iki etaba ayrıldı

Meclis Toplantısı'nda ayrıca Sarıçay Islah Projesi hakkında da bilgi veren Gökhan, Sarıçay'ın köprü inşaatının başladığını ancak, ödenekten dolayı ıslah sürecinin bir sonraki dönemde başlayacağını duyurdu. Başkan Gökhan "Sarıçay'ın köprü inşaatı başladı. Onu hızlı bir şekilde bitiriyorlar. Sarıçay Islah Projesi ortak bir projeydi. Fakat maliyetler o kadar ayyuka çıktı ki, o tahsis edilen ödenek sadece o köprünün yapılabilmesine yetiyor. O yüzden önce köprü yapılacak, o bitirilecek. Ondan sonra önümüzdeki sene de yeni bir ihale sürecinde, yeni bir ödenekle bu sefer de ıslah çalışmaları başlayacak. Proje durmuş değil, ama etaplanmış durumda. Hepsi beraber yapılacaktı ama yapılamadı. Onun için bir şey de söyleyecek değiliz. Çünkü durumu biliyorsunuz, hepimizin başında mali sıkıntılar var" ifadelerine yer verdi.

Paylaş