havadurum

Atikhisar Barajı güncel su doluluk oranı yüzde 99,24 oldu

10601
Geçtiğimiz yıllarda ülke genelinde yaşanan kuraklık, susuzluk tehlikesini de beraberinde getirmişti. Özellikle maden, termik santral gibi işletmelerle sık sık gündeme gelen Çanakkale, su sıkıntısı yaşayacak illerin başında gelirken, kentin tek içme ve sulama barajı olan Atikhisar Barajı, tarihinin en düşük su seviyesine düşmüştü. Atikhisar Barajı su doluluk oranı yüzde 20`lere kadar düşerken, Çanakkale Belediyesi tarafından, tedbirler alınarak, vatandaşlar tasarrufa çağrılmış, aynı zamanda alternatif su kaynakları için sondaj çalışmaları başlatılmıştı. 
Atikhisar Barajı tam dolu
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan susuzluk riski bu yıl bol yağışlar nedeni ile gözükmüyor. Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay Çanakkale`nin tek ime ve sulama kaynağı olan Atikhisar Barajı güncel su doluluk oranını Gazetemiz Çanakkale OLAY`la paylaştı. Mutluay, Atikhsar Barajı su doluluk oranının yüzde 99,24 olduğunu belirtti. 
"Kuraklık periyodlarını daha sık yaşamaya başladık"
Şu an için barajın doluluk oranının tam olduğunu ancak kuraklığın sık sık yaşanması nedeni ile tasarruflu su kullanımına devam edilmesi gerektiğini belirten Mutluay; "Atikhisar barajı kentin içme ve kullanma suyunu sağlıyor. Bunun dışında yine tarımsal sulama da kullanılan bir baraj. Doluluk oranı kent halkını rehavete düşürmesin. Çünkü kuraklık periyodlarını daha sık yaşamaya başladık. Bu nedenle kent halkının su tasarrufuna önem vermesini rica ediyorum. Hem yaşamsal anlamda hem de tarımsal olarak kullanılması açısından da kent ekonomisinin önemli bir kaynağı. Bu nedenle tasarruflu kullanmayı elden bırakmamalıyız" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş