havadurum

Amazon'da Keşfedilen En Büyük Yılan Türü Ölü Bulundu

Amazon yağmur ormanlarında keşfedilen dev anakonda, birkaç hafta sonra ölü bulundu. Bilim insanlarından oluşan bir ekip, Amazon'un derinliklerinde daha önce belgelenmemiş bu dev yılan türünü keşfetmişti.

547

Ana Julia adı verilen devasa yılan, Brezilya'nın güneyindeki Mato Grosso do Sul eyaletinin kırsal bölgesi Bonito'daki Formoso Nehri'nde bulunmuştu. Yılan, 8 metre uzunluğunda, yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaydı ve insan kafasıyla aynı büyüklükte bir kafaya sahipti.

Gizemli Ölüm

Bir Hollandalı araştırmacının vurguladığı gibi, Ana Julia'nın ölüm nedeni hala araştırılıyor. Yılanın vurulmuş olabileceğine dair iddialar ortaya atılsa da kesin bir sonuca varılmadı. Araştırmacılar, bu dev yılanın ölüm nedenini belirlemek için titizlikle çalışıyorlar.

Dev anakonda, National Geographic'in Disney+ dizisi Pole to Pole with Will Smith'in çekimleri sırasında keşfedilmişti. Bu keşif, Amazon'un gizemli dünyasına dair daha fazla bilgi edinmemize yardımcı oldu. Ancak, Ana Julia'nın ölümü, bu büyüleyici yaratığın yaşamıyla ilgili daha fazla gizemi ortaya çıkardı.

Profesör Freek Vonk açıklama yaptı

Profesör Freek Vonk haberi Instagram'da paylaşarak şöyle dedi: “Birlikte yüzdüğüm kudretli büyük yeşil anakondanın bu hafta sonu nehirde ölü bulunduğunu, kalbimde muazzam bir acıyla size bildirmek istiyorum. Demir gibi güçlü, hayatta kalmayı başarmış, onlarca yıldır Bonito'nun etrafında yüzen bir hayvan. Bildiğimiz kadarıyla son derece sağlıklıydı ve halen hayatının en verimli dönemindeydi ve gelecek yıllarda soyundan gelen pek çok canlıya bakabilirdi. Etrafta bu türden, bu kadar büyük dev yılanlar pek yüzmediğinden biyoçeşitliliğe (ve özellikle bu türe) vurulan darbe de muazzam boyutta" diye ekledi.

Profesör Vonk önceden yılanın vurularak öldürüldüğüne dair haberler duyduğunu söylese de daha sonra yetkililerin henüz bu yönde bir kanıt bulamadığını açıkladı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş