havadurum

ALO 182 Hafta Sonu Çalışıyor Mu? İşte Randevu Alma Saatleri ve Detayları

Hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, ALO 182 hattını arayarak veya internet üzerinden randevularını alabiliyorlar. Peki, ALO 182 hafta sonu çalışıyor mu? Randevu alma saatleri neler? İşte ALO 182 hakkında merak edilenler…

5290

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan hastaneler ile ağız ve diş polikliniklerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve ALO 182 hattından randevularını gerçekleştirebiliyorlar. Bu bağlamda, ALO 182 hafta sonu çalışıyor mu sorusu ve çalışma saatleri de merak ediliyor. Peki, ALO 182 randevu alma saat kaçta başlıyor/kaçta bitiyor? 182 hafta sonu çalışıyor mu? İşte ALO 182 çalışma saatleri 2023 ve randevu alma bilgileri…

ALO 182 Hafta Sonu Çalışıyor Mu?

Haftanın her günü 24 saat açık olan ALO 182, hafta içi ve hafta sonu 7/24 çalışmaya devam eder. Vatandaşlar, ALO 182 çağrı merkezini arayarak, MHRS web sitesi veya MHRS mobil uygulaması üzerinden randevu talebinde bulunabilirler.

ALO 182 Randevu Alma Saatleri

ALO 182 hattından randevu almak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki, 182 numaralı hattı arayarak çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirmektir. Fakat bu işlem, hatların ve çağrıya yanıt veren operatörlerin yoğunluğu nedeniyle sağlıklı işlemeyebilmektedir. Diğer yöntem ise, internet üzerinden MHRS web sitesi veya MHRS mobil uygulaması aracılığıyla randevu almaktır. Bu yöntem daha hızlı ve kolaydır.

ALO 182 hattından randevu almak için, çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. kimlik numarası verilmesi gerekmektedir. Randevu almak istenen hastane, poliklinik ve hekim seçildikten sonra, uygun olan tarih ve saat belirlenir. Randevu onaylandıktan sonra, hastanın cep telefonuna randevu bilgileri SMS olarak gönderilir.

MHRS web sitesi veya MHRS mobil uygulamasından randevu almak için, sisteme T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekmektedir. Şifresi olmayan vatandaşlar, ALO 182 hattını arayarak veya e-devlet üzerinden şifre alabilirler. Sisteme giriş yapıldıktan sonra, randevu almak istenen hastane, poliklinik ve hekim seçilir. Uygun olan tarih ve saat belirlendikten sonra, randevu onaylanır. Randevu bilgileri, hastanın cep telefonuna SMS olarak gönderilir.

ALO 182 hattından veya MHRS web sitesi veya MHRS mobil uygulamasından randevu alınabilen saatler, haftanın her günü 24 saattir. En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilmektedir. Saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati, 15 Ağustos 2023 tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00’dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.

ALO 182 Randevu İptali Nasıl Yapılır?

ALO 182 hattından veya MHRS web sitesi veya MHRS mobil uygulamasından alınan randevular, aynı kanallar üzerinden iptal edilebilmektedir. Randevu iptali için, randevu saatinin en az 1 saat öncesine kadar işlem yapılması gerekmektedir. Randevu iptali yapıldığında, hastanın cep telefonuna iptal bilgisi SMS olarak gönderilir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş