havadurum

Akşam Ne Pişirsem? İşte Size 5 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Nefis Yemek Tarifleri!

Akşam yemeği hazırlamak için saatlerce uğraşmak istemeyenler için 5 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis yemek tarifleri! Tavuklu makarna, mercimek köftesi, omlet, tost ve salata ile akşam yemeği artık çok kolay! Bu lezzetli ve pratik tarifleri kaçırmayın!

787

Akşam yemeği hazırlamak bazen çok zor olabiliyor. Özellikle çalışanlar, evdeki malzemeleri değerlendirmek, hem lezzetli hem de pratik yemekler yapmak için kafa yoruyor. Peki, akşam ne pişirsem diye düşünürken zaman kaybetmek yerine, 5 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis yemek tariflerine ne dersiniz? İşte size akşam yemeği için harika öneriler!

1. Tavuklu Makarna

Tavuklu makarna, hem doyurucu hem de lezzetli bir akşam yemeği seçeneği. Üstelik yapması da çok kolay. Sadece tavuk göğsü, makarna, süt, un, tereyağı, tuz ve karabiber kullanarak bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Tavukları küçük küçük doğrayıp soteleyin, makarnayı haşlayın, sosu için süt, un, tereyağı, tuz ve karabiberi bir tencerede karıştırıp pişirin. Sonra hepsini birleştirip fırına verin. 15 dakika sonra enfes tavuklu makarnanız hazır!

2. Mercimek Köftesi

Mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de pratik bir akşam yemeği alternatifi. Kırmızı mercimeği haşlayıp, ince bulgur, soğan, salça, baharatlar ve maydanozla karıştırın. Ellerinizi ıslatıp, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Marul yaprakları, limon ve turşu ile servis edin. Mercimek köfteleriniz hazır!

3. Omlet

Omlet, akşam yemeği için en basit ve en lezzetli seçeneklerden biri. Sadece yumurta, süt, tuz ve karabiber kullanarak omlet yapabilirsiniz. İsterseniz peynir, sucuk, mantar, domates gibi malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın, yağlanmış tavaya dökün, arzu ettiğiniz malzemeleri ekleyin, iki tarafını da pişirin. Omletiniz hazır!

4. Tost

Tost, akşam yemeği için en hızlı ve en doyurucu seçeneklerden biri. Sadece ekmek, peynir, sucuk, salam, sosis, domates, salatalık, turşu gibi malzemelerle tost yapabilirsiniz. Ekmeklerin arasına istediğiniz malzemeleri koyun, tost makinesinde pişirin. Yanında ayran veya meyve suyu ile servis edin. Tostunuz hazır!

5. Salata

Salata, akşam yemeği için en sağlıklı ve en ferah seçeneklerden biri. Sadece marul, roka, domates, salatalık, havuç, mısır, peynir, zeytin gibi malzemelerle salata yapabilirsiniz. Malzemeleri yıkayıp, küçük küçük doğrayın, bir kasede karıştırın. Üzerine limon, zeytinyağı, tuz ve karabiberden oluşan sosu gezdirin. Salatanız hazır!

Akşam ne pişirsem diye düşünmenize gerek kalmadı, değil mi? Bu 5 dakikada hazırlayabileceğiniz nefis yemek tarifleri ile akşam yemeği hazırlamak artık çok kolay. Afiyet olsun!

(ESRA GÜLLER)
Paylaş