havadurum

Ak Partili Yavaş “Çanakkale’deki bütün eksiklikleri gidermenin inancı ve hayali içerisindeyiz”

Önceki dönem Umurbey Belediye Başkanı ve yeni dönem Çanakkale Belediye Başkanı Aday Adayı Sami Yavaş, Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyarette bulundu.

1334

Ak Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylarından Sami Yavaş, ekibiyle birlikte Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret etti. Önceki dönemde Umurbey Belediye Başkanlığı yapan Yavaş, gazetemiz Sahibi Mehmet Özkurnaz ile bir araya gelerek sohbet etti. Aday adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulunan Yavaş, Çanakkale Belediyesi’ni alacaklarını, iktidar partisi gücüyle hizmet vermeye hazır olduklarını ifade etti.

“Bir adım önde olduğumuzu düşünüyoruz”

Çanakkale Merkezde, kendisi ve Belediye Meclis üyesi Grup Başkanvekili Esra Yüksel ile birlikte iki aday adayı olduğunu söyleyen Yavaş, adaylık konusunda şansının yüzde elli olduğunu dile getirdi. Ak Partili Yavaş, “Biz temayül yoklamasında da iyi çıktığımızı düşünüyoruz. Daha önceden aday olacağımızla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Herkes tarafından aday adayı olacağımızı ya da Çanakkale yönetimine talip olduğumuz biliniyordu. Dolayısıyla biz bir adım önde olduğumuzu düşünüyoruz. Tabii ki bunun belirleyici bir sürü unsuru var, STK’ların eğilimleri, kamuoyu yoklamaları, anketler… Bunlardan da ben olumlu çıktığımı düşünüyorum. Umurbey Beldemizden Belediye Başkanlığı tecrübemiz var. Çanakkale için hayallerimizin olduğunu herkese söylüyoruz. Biz hazırız. Tek işimiz; Çanakkale Belediyesini almak ve iktidar partisiyle Çanakkale’yi hizmete tanıştırmak...” ifadelerini kullandı.

“Olmaz diye içimizde bir şüphe yok”

Yavaş, kendilerini şanslı gördüklerini dile getirerel “Çanakkale’nin sorunları dediğimizde en önemli sorunların bile çok basit işler olduğunu, ince dokunuşlarla çözüme kavuşturulabilecek sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Biz de bunları yapabilecek güce sahibiz. Çanakkale Belediyesi aslında bilançosu kuvvetli, güçlü bir belediye. Bunların güzel bir şekilde değerlendirilmesi ve iktidarın gücüyle Çanakkale halkının hizmetle buluşacağını biliyoruz. Biz bunu 5 yıllık dönem içerisinde hepsini bitirmeyi düşünüyoruz. Adaylıktan ziyade başkan nasıl olunur diye yıllardır çalışıyoruz. Kendimize ait ekiplerimizi oluşturduk, kendimize stratejik planlarımızı belirledik, kendimize ait yol haritamızı çizdik, planlarımız hazır. Genel Merkezimizin takdirine bıraktık. Tabii ki onların takdir etmesiyle, onların incelemesiyle, bir adım önde olan kimse onu tercih etmesiyle bu süreç başlayacak. Biz elimizden geleni yapıyoruz, çalışıyoruz. Olmaz diye içimizde bir şüphe yok. Bunun için de şanslı görüyoruz kendimizi” diye konuştu.

“Herkesin adil bir şekilde faydalanacağı projelerle geliyoruz”

Projeler konusunda hazır olduklarını söyleyen Yavaş Belediye Başkanı olduğu takdirde gerçekleştirilecek projelerinden bahsederek “Çanakkale’yle ilgili şimdi konuşulan sorunları, 2014’te Mehmet Daniş aday olduğunda, projeleriyle halkımızla buluşturmuştuk. Proje ve hizmetler konusunda, Çanakkale’nin vizyonuna, gelişimine, ulaşımına, kültürel faaliyetlerine nasıl katkı sunabileceğimizle ilgili çalışmalarımızı yaptık. Her şeyimiz hazır. Ama tabii adaylık sürecinden sonra bunları peyderpey kamuoyuyla paylaşacağız. Hiç merak etmesinler. Herkese dokunan, herkesin adil bir şekilde faydalanmasını sağlayan çok etkili, Çanakkale’ye de katma değer üretecek ciddi projelerle geliyoruz. Bunları da zaten yaparsa Ak Parti yapar. Hizmetle ilgili bir sıkıntı yaşatmadık zaten bu zamana kadar. 22 yıldan beri Çanakkale’nin bu hizmetlerden faydalanmaması zaten bizim için çok büyük bir sıkıntı. Biliyorsunuz Kepez bile bir dönem Ak Parti olmuştu. Şu anda geldiği duruma bakın. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Benim son dönemim’ demesiyle en azından hizmetten faydalanabilmek adına Çanakkaleli vatandaşlarımızın bizi tercih etmesini istiyoruz. Dolasıyla 5 yıllık bir süreçte bunu nasıl göstereceğimizi hepiniz göreceksiniz. Çok güzel, heyecan verici, gündemde konuşulması gerektiğini düşündüğümüz projelerimizle geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Herkese dokunabilecek projelere baktık”

Sürece başlamadan önce durum tespiti ve tanınırlıklarını arttırmak amacıyla çeşitli anketlerle halka danışıldığını belirten Yavaş “4 bin kişilik bir anket yaptık. 4 bin kişilik yapılan ankette 40 kişinin verdiği cevap hangisiyse onu projelerimize kattık. Toplam 33 tane projemiz var. Bu 33 projeden ziyade herkese dokunabilecek projelere baktık. Bir de Çanakkale’miz doğal bir reklamı olan kent olduğu için dışarıdakilerin de hayallerinin yıkılmayacağı bir ortam tesis etmek istiyoruz. Bunun için de kendisiyle barışık, misafirperver, herkese ev sahipliği yapabilen, her sıkıntıya çözüm üretebilen bir Belediye olmak istiyoruz. Heyecanlıyız, azimliyiz, genciz. Bu enerjiyi dinamik bir akış içerisinde Çanakkale’ye yansıtmamıza müsaade etmelerini istiyoruz. Gençliğimizin vermiş olduğu güçle de Çanakkale’deki bütün projelerin ve Çanakkale’deki bütün eksiklikleri gidermenin inancı ve hayali içerisindeyiz” sözlerine yer verdi.

(Esra Güller/Seçkin Sağlam)

Paylaş