havadurum

Ahilik Haftası Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı

378

Bu yıl 27`ncisi düzenlenen 12- 18 Eylül Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda tören düzenlendi. Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, davetli ve esnafın yer aldığı törende, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 8.Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği adına Atatürk Anıtı`na çelenklerin sunuldu. Törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan`ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptıkları konuşmanın ardından halk oyunları sergilendi. 

"Tabiatı ile bir kentin olmazsa olmazı esnaflardır"
düzenlenen törende söz alan Başkan Gökhan; "Tabiatı ile bir kentin olmazsa olmazı esnaflardır. Yarın sabah esnaflar bir hafta dükkanlarımızı açmayacağız derse, hayat durur. Dolayısı ile bu noktada biz de yerel yönetimler olarak esnaflarımızın önemini biliyoruz. Özellikle hem pandemi döneminde, hem de ekonomik sıkışıklık döneminde yasaların bize izin verdiği ölçülerde esnaflarımıza destek olmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bizim de birçok konuda esnaflarımız ile işbirliklerimiz var. Esnafımızın özellikle son iki yıldır büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama esnafımızın sıkıntılarını olabildiğince paylaşabilmek için, Belediye Meclisimizden kararlar aldık, işbirlikleri yaptık" dedi. 
"Bütün belediyeler, bulundukları yörenin esnafları ile toplantı yapmalılar"
Konuşmasında aylık esnaf toplantılarına da vurgu yapan Başkan Gökhan; "Biz Çanakkale`de esnaflarımız ile ayda bir toplanıyoruz. Orada esnafın sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşuyoruz. Buradan da çok önemli sonuçlar aldık. Burada benim önerim şu; belediye yasasına bununla ilgili bir hüküm koyulması. Bütün belediyeler, bulundukları yörenin esnafları ile toplantı yapmalılar. Nasıl bir ile de çeşitli kurullar oluşturuluyorsa, işte aynı şekilde esnafların yerel yönetimler ile bir araya getirilmesini sağlamalıyız. Bunun şu faydası oluyor; örneğin ulaşım konusunda Şoförler Odasından bir talep geliyor. Bütün esnaf odaları ile bir arada o konu ile ilgili ortak aklı oluşturuyoruz" dedi. Ahilik Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen Törende, esnaflar arasından bu yıl İlin Ahisi seçilen Halil Çelik`e Vali İlhami Aktaş tarafından plaket ve hediyeleri verildi. Alanlarında en iyi seçilen esnaf, çırak ve kalfalar ile girişimcilere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından tören Mehteran gösterisiyle son buldu.
(Atilla Akın)
Paylaş