havadurum

Adra GYO Halka Arzı Katılım Endeksine Uygun Mu? İşte Bu Şirketin Özellikleri ve Fiyatı!

Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ADGYO), 14-15 Eylül tarihlerinde halka arz oldu. Şirket, yıldız pazarda işlem görmeye başladı. Adra GYO, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve portföyünde konut, ofis, alışveriş merkezi, otel gibi farklı türde projeler bulunan bir şirket. Peki, Adra GYO halka arzı katılım endeksine uygun mu? ADGYO caiz mi? Halka arz fiyatı ne kadar? İşte Adra GYO hakkında merak edilenler…

2125

Adra GYO halka arzı, yayınlanan borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri raporuna göre katılım endeksine uygun bir şirket olarak değerlendirildi. Helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olduğu belirtildi. Adra GYO halka arz fiyatı 22,66 TL olarak belirlendi. Şirketin piyasa değeri ise 1,6 milyar TL oldu.

Adra GYO nedir ve nasıl kuruldu?

Adra GYO, 2018 yılında kurulan bir gayrimenkul yatırım ortaklığıdır. Şirketin kurucu ortakları arasında Akfen Holding, Akfen İnşaat ve Akfen Mühendislik yer alıyor. Şirketin amacı, gayrimenkul sektöründe yatırım yapmak, gayrimenkulleri kiralamak veya satmak, gayrimenkul projeleri geliştirmek ve yönetmektir.

Adra GYO’nun portföyünde konut, ofis, alışveriş merkezi, otel gibi farklı türde gayrimenkuller bulunuyor. Şirketin portföy değeri 2 milyar TL’yi aşıyor. Şirketin portföyündeki projeler arasında şunlar yer alıyor:

Akasya Acıbadem AVM: İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan ve 2014 yılında açılan bir alışveriş merkezi. 80 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan AVM’de 300’den fazla mağaza bulunuyor.

Akasya Acıbadem Konutları: Akasya Acıbadem AVM’nin yanında yer alan ve 2015 yılında tamamlanan bir konut projesi. 1.600 adet daireden oluşan proje, lüks bir yaşam sunuyor.

Akasya Acıbadem Ofisleri: Akasya Acıbadem AVM’nin üstünde yer alan ve 2016 yılında tamamlanan bir ofis projesi. 40 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan proje, iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Novotel & Ibis Ankara: Ankara’nın merkezinde yer alan ve 2017 yılında açılan bir otel projesi. Novotel 4 yıldızlı, Ibis ise 3 yıldızlı bir otel olarak hizmet veriyor. Toplamda 311 oda kapasitesine sahip olan proje, iş ve turizm amaçlı konaklamalar için ideal.

Novotel & Ibis Gaziantep: Gaziantep’in merkezinde yer alan ve 2018 yılında açılan bir otel projesi. Novotel 4 yıldızlı, Ibis ise 3 yıldızlı bir otel olarak hizmet veriyor. Toplamda 292 oda kapasitesine sahip olan proje, iş ve turizm amaçlı konaklamalar için ideal.

Novotel & Ibis Kayseri: Kayseri’nin merkezinde yer alan ve 2018 yılında açılan bir otel projesi. Novotel 4 yıldızlı, Ibis ise 3 yıldızlı bir otel olarak hizmet veriyor. Toplamda 272 oda kapasitesine sahip olan proje, iş ve turizm amaçlı konaklamalar için ideal.

Akfen REIT İzmir: İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan ve inşaatı devam eden bir karma proje. Proje, konut, ofis, alışveriş merkezi ve otel fonksiyonlarını bir arada sunuyor. Projenin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.

Adra GYO halka arzı nasıl gerçekleşti?

Adra GYO, 14-15 Eylül tarihlerinde halka arz oldu. Şirket, yıldız pazarda işlem görmeye başladı. Şirketin halka arz fiyatı 22,66 TL olarak belirlendi. Şirketin piyasa değeri ise 1,6 milyar TL oldu.

Adra GYO’nun halka arzında 73.700.000 TL nominal değerinde pay satışı gerçekleşti. Bu payların %60’ı bireysel yatırımcılara, %40’ı ise kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Halka arza katılımın yoğun olması nedeniyle bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulandı. Buna göre her bireysel yatırımcıya 30 lot pay verildi.

Adra GYO halka arzı katılım endeksine uygun mu?

Adra GYO halka arzının katılım endeksine uygun olup olmadığı, yayınlanan borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri raporuna göre belirlendi1. Buna göre Adra GYO, katılım endeksi şartlarını sağlayan bir şirket olarak değerlendirildi.

Katılım endeksi şartları şunlardır:

Şirketin faaliyet alanının helal olması
Şirketin faiz geliri veya giderinin olmaması
Şirketin borç oranının %30’un altında olması
Şirketin nakit veya nakde çevrilebilir varlıklarının toplam varlıklara oranının %30’un altında olması

Adra GYO’nun faaliyet alanının helal olduğu, faiz geliri veya giderinin olmadığı, borç oranının %30’un altında olduğu ve nakit veya nakde çevrilebilir varlıklarının toplam varlıklara oranının %30’un altında olduğu raporda belirtildi. Bu nedenle Adra GYO’nun katılım endeksine uygun olduğu sonucuna varıldı.

Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ADGYO), 14-15 Eylül tarihlerinde halka arz oldu. Şirket, yıldız pazarda işlem görmeye başladı. Adra GYO, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve portföyünde konut, ofis, alışveriş merkezi, otel gibi farklı türde projeler bulunan bir şirket. Adra GYO halka arzının katılım endeksine uygun olduğu belirtildi. Helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olduğu değerlendirildi. Adra GYO halka arz fiyatı 22,66 TL olarak belirlendi. Şirketin piyasa değeri ise 1,6 milyar TL oldu. (Haber Merkezi)

Paylaş